Pokret za neutralnost: Korumpirana vlast nas gura u NATO bez obzira na Murino

Iz ove NVO kažu da zbog ovog "krvavog iskustva", Crna Gora treba da bude van svakog vojnog saveza
89 pregleda 14 komentar(a)
Murino, Foto: Arhiva "Vijesti"
Murino, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.04.2014. 19:42h

NVO ,,Pokret za neutralnost Crne Gore,, podsjeća da je prošlo tačno 15 godina od ubijanja djece Crne Gore od strane NATO projektila koji su na mostu u Murino zapisale bombama i krvlju ovaj dan u istoriji zločina.

"Zgrožavamo se činjenicom da niko za taj zločin nije odgovarao niti uputio zvanično izvinjenje, da li je to NATO demokratija i diplomatija? Oštećenim porodicama niko nije nadomjestio tugu i bol mada se ona i ne može nadomjestiti. Još je bolnija činjenica da niko ni od domaćih zvaničnika do dan danas nije uputio zahtjev za izvinjenje niti za obeštećenje od NATO-a", ističe se u saopštenju Pokreta.

Iz ove NVO kažu da zbog ovog "krvavog iskustva", Crna Gora treba da bude van svakog vojnog saveza.

"Korumpirana vlast nas servilno gura u takvu alijansu bez obzira na Murino i sva Murina ovoga svijeta, bez obzira da li su u Crnoj Gori, Avganistanu, Libiji, ili nekoj drugoj zemlji. Imajući u vidu krvavo iskustvo, smatramo da Crna Gora ne smije biti član ni jednog vojnog saveza, jer smo na svojoj koži kao tog dana u Murinu osjetili šta znače oružije i militarističke alijanse", kaže se u saopštenju Pokreta.

Bonus video: