Pokreta za promjene član Evropske narodne partije

"Učlanjenje PZP u tako uticajnu evropsku partijsku porodicu, kakva je EPP, predstavlja značajan doprinos za državu Crnu Goru i za naš proces evrointegracija"
161 pregleda 12 komentar(a)
Pokret za promjene, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pokret za promjene, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.01.2014. 18:04h

Pokret za promjene primljen je u punopravno članstvo Evropske narodne partije (EPP), najbrojnije grupacije u Evropskom parlamentu.

“Odluka čelnika EPP, porodice partija desnog centra, koja je najveća u Evropskom parlamentu i koja upravlja Evropskom komisijom, da u svoje članstvo primi PzP predstavlja izuzetno priznanje našoj dugogodišnjoj nepopustljivoj borbi za odbranu zapadnih vrijednosti i za promociju evropskih standarda u Crnoj Gori”, saopšteno je iz pres službe PzP.

U saopštenju se kaže da je dobijanjem statusa pridruženog člana EPP, PzP postao jedina crnogorska partija koja će punopravno učestvovati u radu najbrojnije i najmoćnije evropske partijske asocijacije.

“Istovremeno, činom učlanjenja, PZP je postao i prva crnogorska opoziciona stranka koja se međunarodno uvezala i postala dio neke od porodica evropskih partija”, saopšteno je iz PzP.

Iz PzP-a su kazali da učlanjenje u tako uticajnu evropsku partijsku porodicu, kakva je EPP, predstavlja značajan doprinos za državu Crnu Goru i za proces evrointegracija.

“PZP će od sada, kroz komunikaciju sa preko 70 sestrinskih partija članica EPP, imati mogućnost da značajnije utiče na uobličavanje evropske politike prema našoj državi. Ključna prepreka evropeizaciji Crne Gore i ostvarivanju konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i protiv mafije, jeste činjenica da našom državom i dalje rukovodi jedan isti čovjek i njegovo najuže okruženje”, kažu u PzP-u.

Iz te partije navode da Crna Gora neće daleko stići “ako je u Evropu budu uvodili oni koji su, od ratnih zločina i osvajačkih pohoda iz 90-ih, preko duvanskog šverca, trgovine ljudima, šverca oružja i narkotrafikinga, preko ubijanja novinara, raspirivanja međunacionalnih podjela i provođenja političke segregacije - do dana današnjega i do ovih najnovijih bombaških i batinaških nasrtaja na slobodne medije, ostali oličenje antidemokratskih vrijednosti i antievropskih praksi”.

“To je poruka koju će PZP nastojati da prenese i da je dobro argumentuje kod svih članica EPP”, kaže se u saopštenju.

PzP je jedina opoziciona partija koja je članica neke evropske partije. SDP i DPS su članice Partije evropskih socijalista.

Bonus video: