Političari primaju najviše plate u Pljevljima: Redžović predvodi funkcionere

Predsjednik OO SDP-a Munir Redžović kao član Odbora Rudnika mjesečno prima 2.608 eura, i još 150 eura kao odbornik
132 pregleda 0 komentar(a)
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 02.04.2015. 14:39h

Predsjednik Opštinskog odbora SDP-a u Pljevljima i jedini odbornik te partije u parlamentu Munir Redžović najviše zarađuje od pljevaljskih javnih funkcionera.

Prema podacima iz imovinskog kartona kada je prošle godine ponovo sjeo u odborničke klupe, Redžović kao član Odbora direktora Rudnika uglja mjesečno zarađuje 2.608 eura, što je preko pet puta više od prosječne zarade u Crnoj Gori. On prima i oko 150 eura kao odbornik u lokalnom parlamentu, iako to nije navedeno u kartonu.

Da bi zaradio Redžovićevu jednu platu predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić mora da radi skoro tri mjeseca. Mjesečna zarada prvog čovjeka grada je 1.060 eura. Potpredsjednicima Opštine Ljubiši Ćurčiću plata je 840 eura, a Aneli Kriještorac764. Plata v.d. glavnog administratora Saše Ječmenice je 774 eura.

Više od predsjednika Opštine zarađuje i njegov šef partije u Pljevljima i partijski drug Filip Vković i Igor Golubović. Vuković kao poslanik mjesečno prima 1.450 eura, dok Golubović kao direktor Elektrodistribucije ima mjesečnu zaradu od 1.124 eura. Kao odbornik dodatno prima 137 eura mjesečno.

Plata direktora Opšte bolnice u Pljevljima Zorana Tabaša je 1.197, a Ilhana Tursumovića direktora pljevaljskog Domaz zdravlja 1.150. Obojica mjesečno primaju po 150 eura kao odbornici DPS-a u pljevaljskom parlamentu.

Predsjednik Odbora direktora DOO Vodovod Avdo Ajanović mjesečno u Rudniku uglja zarađuje 976 eura, a u Vodovodu još 180.

Među funkcionerima DPS-a sa najmanjim primanjima je direktor Poreske uprave u Pljevljima Vlado Milinković. Njegova mjesečna zarada je 666 eura, a 150 eura dobija još kao odbornik.

Plata predsjednice Opštinskog odbora BS-a Kenane Strujić, koja se zaposlila na određeno vrijeme u pljevaljskom Rudniku uglja je 779 eura.

Predjsenik OO DF i doskorašnji direktor Vodovoda Milan Lekić, kako je naveo u imovinskom kartonu mjesečno zarađuje 890 eura, oko 130 eura kao odbornik DF, 55 eura kao predsjednik MZ Guke i 16,5 eura po sjednici ka član Odbora za stambeno komunalne djelatnosti.

Bonus video: