"Ponesi svoju britvu ili sablju - čekam te u šatoru"

"Narod i ja smo ti dali dva puta, dva rješenja. Jedno je Đukanoviću da daš ostavku i odovaraš pred nezavisnim sudstvom kao Sanader, i mnogo više jer si mnogo više ukrao od Sanadera"
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2015. 20:32h

Ako premijer pokuša silom da razbije protest, završiće kao diktatori u Evropi i svijetu, po kratkom postupku, rekao je na skupu ispred Skupštine potpredsjednik parlamenta Branko Radulović koji je rekao da se odriče poslaničkog imuniteta.

"Narod i ja smo ti dali dva puta, dva rješenja. Jedno je Đukanoviću da daš ostavku i odgovaraš pred nezavisnim sudstvom kao Sanader, i mnogo više jer si mnogo više ukrao od Sanadera. Druga rabota i drugi put ti je, Đukanoviću, ako slučajno pokušaš silom, završićeš kao i neki diktatori u Evropi i svijetu, po kratkom postupku" rekao je Radulović.

On je poručio premijeru "kukala mu majka" ako doktorima koji nisu poklekli u podršci protestu i njegovoj ćerki "zafali dlaka sa glave".

Radulović je Đukanovića izazvao na megdan i poručio mu da može da ponese "svoju britvu ili sablju" i da ga on čeka u šatoru.

Član predsjedništva DF-a Predrag Bulatović rekao je da protest ispred Skupštine može pokušati da zabrani samo Ministarstvo unutrašnjih poslova a odgovornost za to pripada ministru Rašku Konjeviću i njegovom šefu Ranku Krivokapiću.

"Za organizatore skupa postoji samo MUP. Oni mogu samo da pokušaju da zabrane ove proteste, a odgovornost za to pripada Konjeviću i Krivokapiću. Može samo da pokuša da ih zabrani jer su ovo mirni, građanski, demokratski protesti. Nema šanse da probaju da svedu ovaj narod na komunalnu policiju", rekao je Bulatović.

On je poručio SDP-u da će, kada donesu odluku da napuste Vladu, ona biti delegitimisana i da je to šansa za prelaznu Vladu.

"I neka Krivokapić sad dobro razmisli što će uraditi. Očekujemo već sjutra da opozicija napusti parlament i pridruži nam se", rekao je Bulatović.

On je, osvrćući se na Konjevićevu izjavu da jedan protesti dnevno policiju koštaju 40.000 eura, rekao da toliko košta jedna skromnija večera crnogorskih gospodara, i da nema potrebe za toliko policije jer su protesti mirni.

Galerija

Bonus video: