Ponovljeno glasanje u OŠ "Oktoih": DPS osvojio 186 glasova, opozicija 218

Nakon ponavljanja glasanja na ovom biračkom mjestu nema promjena u broju osvojenih mandata u odnosu na 16. oktobar
0 komentar(a)
glasanje, Oktoih, izbori, Foto: CDT
glasanje, Oktoih, izbori, Foto: CDT
Ažurirano: 23.10.2016. 20:19h

Na ponovljenom glasanju u OŠ “Oktoih” u Podgorici najviše glasova osvojio je DPS, koga je od 455 izašlih birača podržalo njih 186.

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) je objavio da je Demokratska Crna Gora osvojila 141 glas na tom biračkom mjestu, Demokratski front 43 a koalicija Ključ 21 glas. Socijaldemokrate su osvojile 14, a koalicija Albanci odlučno 15 glasova.

SDP je na tom biračkom mjestu osvojio 13 glasova, albanska koalicija Sa jednim ciljem šest glasova.

Pozitivna je osvojila tri glasa, koliko i Stranka srpskih radikala, dok je alternativa dobila jedan glas.

Nakon ponavljanja glasanja na ovom biračkom mjestu nema promjena u broju osvojenih mandata u odnosu na 16. oktobar, što se moglo desiti u slučaju masovnog glasanja za SD ili albanske partije, poručeno je iz CDT-a.

Zapisnike nisu potpisali predstavnici DF-a i Ključa.

Prema rezultatima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na biračko pravo je na ponovljenom glasanju iskoristilo je 455 birača ili 56.86% upisanih.

Iz CDT je ranije saopšteno da je postojao jedan neoštampani birački listić, koji je izuzet iz materijala, a glasanje je bilo prekinuto, pa nastavljeno kao i da je sve ovo konstatovano u zapisniku.

Iz Centra za monitoring (CEMI) su ranije danas kazali da je na ovom biračkom mjestu došlo do problema sa elektronskom identifikacijom prvog birača, uređaj nije štampao odrezak, pa je glasač glasao po starom sistemu.

Na tom biračkom mjestu upisana su 802 birača.

Bonus video: