Popović: Đukanovićeva politika rastjeruje goste

"Đukanovićeva politika živi od zavađanja braće, komšija i prijatelja. Takva politika uništila je na stotine fabrika, raselila i opustošila sjever zemlje, a sada rastjeruje turiste na jugu...."
4698 pregleda 7 komentar(a)
Zdenka Popović, Foto: Demokrate, Demokrate
Zdenka Popović, Foto: Demokrate, Demokrate

Izjava Duška Markovića da su ovo „zlatne godine crnogorskog turizma“ demantuju podaci o posjećenosti i prometu na našem primoriju, ocijenila je Zdenka Popović, potpredsjednica i poslanica Demokrata.

"Prethodnih dana u javnosti možemo vidjeti brojne informacije koje svjedoče o negativnim turističkim trendovima ove sezone, počev od Ulcinja, Bara, Heceg Novog i drugih primorskih gradova, naročito kada su u pitanju gosti iz regiona", navodi Popović.

Ona dodaje da dodatno zabrinjavaju podaci da je u pojedinim gradovima zabilježen pad prometa čak od 30 do 50%.

"Zašto je ove godine naročito izražen pad broja turista iz zemalja regiona, koji su decenijski tradicionalni ljubitelji i prijatelji našeg mora? Odgovor na ovo pitanje treba potražiti direktno u izvoru svih problema u Crnoj Gori – Milu Đukanoviću. DPS „sezona politike podizanja međunacionalnih i međuvjerskih tenzija“ koja je ove godine počela ratnohuškačkim govorom Đukanovića iz Nikšića, uticala je čak i na turističku sezonu. Politički sračunata akcija zavađanja braće, komšija i prijatelja, odrazila se i na naše prijatelje u regionu. Glas mržnje Mila Đukanovića odjeknuo je daleko, van granica Crne Gore i dovoljno snažno da ga dobro čuju višedecenijski gosti našeg primorija i ljubitelji ljepota Crne Gore. Namjera Đukanovića da u cilju opstanka na vlasti prekraja, razgrađuje i zavađa, stvorila je naročito ove godine atmosferu tenzija, koja nije prijatna ni za građane, a naročito ne za regionalne turiste. To je razlog zašto se veliki procenat gostiju iz susjednih zemalja opredjelio da odmor potraži na nekim drugim turističkim destinacijama. Đukanović je na taj način, turističkim radnicima i državnom budžetu indirektno prouzrokovao štetu koja se može mjeriti desetinama miliona eura. Uz to, ne možemo zaobići ni izuzetno pogubnu ekonomsku politiku Vlade Crne Gore koja je uslovila rast cijena, kao još jedan u nizu faktora koji kreiraju negativne trendove", piše u saopštenju Zdenke Popović.

Kako navodi, "ovo je još jedan u nizu dokaza da politika pomirenja u Crnoj Gori nema alternativu i da bez nje nema razvoja, rasta standarda i budućnosti".

"Nasuprot tome, Đukanovićeva politika živi od zavađanja braće, komšija i prijatelja. Takva politika uništila je na stotine fabrika, raselila i opustošila sjever zemlje, a sada rastjeruje turiste na jugu. Crna Gora se mora osloboditi svađalica, kriminalaca i štetočina da bi bila razvijena i Evropska zemlja. Crna Gora mora biti zajednička kuća svih naroda koji žive u njoj, ali i kuća svih prijatelja koji je posjećuju", zaključuje Popović.

Bonus video: