Popović izglasao sebe za gradonačelnika, SDP traži nove izbore

Za Popovića je glasalo 14 odbornika DPS-a i tri nezavisna predstavnika u lokalnom palametu, bivša odbonici Pozitivne. Njegov potivkandidat, šef budvanskog SNP-a Veselin Marković dobio je podršku 12 odbornika
77 pregleda 0 komentar(a)
Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.08.2015. 18:48h

Skupšina opštine (SO) Budva izabrala je sinoć za novog gradonačelnika predsjednika budvanskog odbora DPS-a Srđu Popovića, nakon što je Lazar Rađenović podnio ostavku na to mjesto poslije najnovije afere koja potresa vlast u tom gradu.

Popović je u parlamentu koji ima 32 odbornika dobio 17 glasova, pri čemu je morao da glasa za sebe da bi bio izabran. Njega su podržali odbornici DPS-a i tri nezavisna odbornika, bivša člana Pozitivne. Popovićev protivkandidat, šef budvanskog SNP-a, Veselin Marković dobio je 12 glasova. Iako je DPS u Budvi u koaliciji sa SDP-om i LP-om, Popović nije dobio podršku tih partnera. Dva odbornika socijaldemokrata bili su uzdržani, dok predstavnik LP-a, kako su ranije i najavili, bojkotuje sjednice parlamenta jer DPS nije ispoštovao predizborna obećanja prema građanima.

Popović je nakon što je položio zaklevu najavio da će za tri dana odlučiti o opstanku koalicije sa SDP-om i o novim kadrvskim rješenjima.

Odbornik SDP-a Radovan Radulović je rekao da nisu dali glasove nijednom kandidatu za mjesto predsjednika Opštine jer smatraju da je, u ovakvoj situaciji, trebalo skratiti mandat SO Budva i ići na vanredne izbore.

Opozicija je tokom maratonske sjednice koja se završila sat vremena prije ponoći tražila od Popovića da napravi otklon od dosadanje politike DPS-a u Budvi i preispita sve odluke njegove patije koje su bile štetne po taj grad.

Bonus video: