Popović: Koalicija LP-DPS će još više približiti Crnu Goru i EU

Sastanak sa Kacinom je, kako je saopšteno, poslužio i kao priprema za Treću Regionalnu konferenciju liberala
19 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.08.2012. 11:23h

Odluka Liberalne partije (LP) o formiranja koalicije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) još će više približiti Crnu Goru Evropskoj uniji, uvjeren je predsjednik LP Andrija Popović.

Popović, koji je preksinoć u Budvi razgovarao sa specijalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za Balkan Jelkom Kacinom kazao je je da su zajednički zaključili da je veoma važno da “crnogorski liberali učestvuju u započetom pregovaračkom procesu Crne Gore sa EU”.

“Jer bi mu to dalo novi kvalitet“, saopšteno je iz LP, uz napomenu da će Kacin sjutra prisustvovati zajedničkoj sjednici Predsjedničkog Kolegijuma i Savjeta LP.

Sastanak sa Kacinom je, kako je saopšteno, poslužio i kao priprema za Treću Regionalnu konferenciju liberala koja će od 14. do 19. septembra biti održana u Budvi, a predsjedavaće joj Kacin i Popović.

Osim Kacina, prisustvo je potvrdilo više liberalnih poslanika iz Evropskog parlamenta, lideri gotovo svih liberalno demokratskih partija zapadnog Balkana, šef delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič kao i predsjednik Liberalne internacionale, Hans van Baalen.

Slavko Perović: Andrija Popović kucao za Udbu >>>

Bonus video: