Popović: Kriminalni i antisrpski režim Đukanovića pokušava da uništi SPC, iza toga stoji NATO

"Ovo nasilje crnogorskog antisrpskog NATO režima nad srpskim narodom i njegovim predstavnicima ne smije da se prećuti i ostane bez odgovora Srbije. Moramo da zaštitimo naš narod u Crnoj Gori svim sredstvima i nijedna mjera, od protjerivanja ambasadora, pa do finansijskih i privrednih sankcija prema predstavnicima tog režima, ne smije biti isključena", dodao je on
7122 pregleda 12 komentar(a)
Popović, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO
Popović, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO

Predsjednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović ocijenio je danas da se srpski narodu u Crnoj Gori i BiH nalazi pod velikim pritiskom i optužio NATO da stoji iza svih pokušaja da se Srbi slome i da se srpskom narodu oduzmu sloboda i nezavisnost.

Glasovima vladajuće većine i SDP-a sinoć je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"U Crnoj Gori kriminalni i antisrpski režim Mila Đukanovića pokušava da uništi Srpsku pravoslavnu crkvu i identitet našeg naroda. Iza toga stoji NATO koji time želi da uništi svaki otpor u Crnoj Gori u kojoj ga većinski narod, koji nije zaboravio njegove bombe i stradanja, ne želi i prezire", naveo je Popović u saopštenju.

Lider SNP je dodao da otvoreno nasilje koje je pokazala vlast Mila Đukanovića prema srpskim poslanicima u crnogorskoj skupštini dokazuje da crnogorska vlast ima podršku NATO i da isključivo radi za njegove interese.

"Ovo nasilje crnogorskog antisrpskog NATO režima nad srpskim narodom i njegovim predstavnicima ne smije da se prećuti i ostane bez odgovora Srbije. Moramo da zaštitimo naš narod u Crnoj Gori svim sredstvima i nijedna mjera, od protjerivanja ambasadora, pa do finansijskih i privrednih sankcija prema predstavnicima tog režima, ne smije biti isključena", dodao je on.

Popović je ocijenio da se zna u kojim su sve sektorima predstavnici režima Mila Đukanovića prisutni u Srbiji, šta i preko koga rade, šireći svoj uticaj i prisustvo za svoj račun i račun nalogodavaca iz NATO.

On je dodao da se iz BiH prijeti Srbiji NATO trupama na Drini i da se sprovodi pritisak da se Republika Srpska i Srbi saglase sa ulaskom te države u NATO.

"Nema nikakve iluzije da su svi ovi događaji u Crnoj Gori i BiH koordinisani od NATO, kako bi izazvali dodatne napetosti i razdor u srpskom narodu, sa krajnjim ciljem da se slomi svaki otpor Srba, kao posljednjeg naroda na Balkanu koji se odlučno protivi pristupanju tom vojnom savezu", smatra Popović.

Bonus video: