Popović: Mandić da Srbima objasni kako su poslanici DF glasali za Ustav kojim obrisaše srpski jezik

"Zamislite tu opoziciju, i to, kako vole za sebe da kažu – najjaču, koja 30 godina igra igre i igrice sa Đukanovićem, podgrijavajući podjele i dižući temperaturu, obično pred izbore, pri tom, nemilosrdno, puneći "šefove" džepove. ", istakla je Popović
91 pregleda 40 komentar(a)
Zdenka Popović, Foto: Demokratska Crna Gora
Zdenka Popović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.04.2018. 19:15h

Nakon što smo dokazima raskrinkali podvalu koju su djelovi Demokratskog fronta (DF), ali oni najbučniji i koji najmanje prezaju od smještanja skandaloznih podmetačina, u saradnji sa režimom pokušali da poture lideru Demokrata, i nakon što je takvo sramno ponašanje naišlo na osudu dobrog dijela njihovih lokalnih funkcionera i njihovog članstva, DF pribjegava novoj podvali, saopštile je danas Zdenka Popović, potpredsjednica i poslanica Demokratske Crne Gore.

Ona je reagovala na saopštenje DF u kome je između osatlog poručeno da je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić "dio udružene akcije protiv DF i srpskog naroda i da se nije razlikovao od Đukanovića".

"Ovog puta, opet, brani srpstvo. Kao. Kobajagi. Prava Đukanovićeva matrica i njegova škola. Kad Mila optužimo za Limenku i vjetrenjače, on brani državu. Kad uz materijalne dokaze rasturimo organizovanu grupu za prevare, spregnutu između pojedinih lidera DF-a i DPS-a, uz svesrdnu pomoć službe, onda je to napad na srpstvo. Kako da nije. To vam, moguće, još prolazi kod par desetina članova koji vas nisu prozreli, koji nisu "provalili" vaš decenijski ples sa Demokratskom partijom socijalista, ali se odavno više na to ne može upecati niko ko zna da 2 i 2 ne može biti 5. Kad smo već kod navodne odbrane sprstva, neka Mandić Srbima objasni kako su poslanici DF-a glasali za Ustav kojim obrisaše srpski jezik. Zamislite tu opoziciju, i to, kako vole za sebe da kažu – najjaču, koja 30 godina igra igre i igrice sa Đukanovićem, podgrijavajući podjele i dižući temperaturu, obično pred izbore, pri tom, nemilosrdno, puneći "šefove" džepove. ", istakla je Popović.

Ona je dodala da "naravno, zakuče i oni ponešto".

"I umjesto da u kampanji ponude konkretna rješenja za konkretne probleme i da pokreću teme na koje, po prirodi stvari, nijedan režim, a naročito ne diktatorski, nema odgovor, DPSovi blizanci iz Fronta im i u susret ovim izborima pružaju ruku, jer su svjesni, zbog svega što su, bolje rečeno – nijesu uradili, kad potone DPS, i DF-u će voda biti do grla. To jeste za žaljenje. Ta spoznaja da, ako je ikad iko i sumnjao, sad nema dileme: režim i „najjača opozicija“ ispod žita sarađuju i sve čine da satru one koji nemaju putera na glavi, koji nijesu kompromitovani i koji predstavljaju budućnost", kazala je Popović.

Po njenim riječima, reakcija predsjednika Demokrata na pokušaj njegovog diskreditovanja i kaljanja časti i ugleda, najprirodnija je moguća reakcija čovjeka koji je čist i neukaljan.

"To što lideri DF-a ne mogu da shvate da kod ljudi ne važi ona "pljuni pa poliži", posljedica je njihove navike da imaju nekoliko obraza za jednokratnu upotrebu, pa kad se udari na jedan, oni nalijepe drugi. Bljutavi i providni pokušaji udbaških diskreditacija nijesu novina u susret izborima. Sjetimo se pisma iz Herceg Novog. I nakon svega, još tragičnije je zaklanjanje iza srpstva. Autori saopštenja iz DF-a sa srpstvom imaju onoliko veze koliko mogu da unovče tu priču. Isto kao DPS: da sad procijene da bi više glasova imali od zagovaranja zaštite prava Eskima, prešaltali bi se za par minuta – tj. za ono vrijeme koliko je Mandiću trebalo da predstavnicima američke ambasade prizna da on jeste za NATO, ali da nije siguran kako će to njegovo članstvo prihvatiti", rekla je Popović.

Kazala je i da DF-ovcima, predlažu da, što bi mlađi rekli, iskuliraju malo.

"I da na umu imate da časne opozicione birače možete ostaviti doma, svojim prevarama i zabadanjem noža u leđa opozicionim subjektima (što činite zadnjih 20 godina, mnogo prije nego su Demokrate osnovane). Mi vam se nećemo stidjeti i nema razloga da vam prećutimo, jer ste zaslužili i gore od ovoga, pa vas i ovim putem molimo da razmislite što činite. Mislili smo da ste u Herceg Novom naučili lekciju, ali manje ili više sitni šićar izgleda kod vas imaju primat u odnosu na smjenu vlasti", zaključila je Popović.

Bonus video: