Popović predstavnicima vlasti: Ne dirajte nam kolege iz opozicije

2168 pregleda 9 komentar(a)
Zdenka Popović, Foto: Demokrate
Zdenka Popović, Foto: Demokrate

Atmosfera u Skupštini Crne Gore na Cetinju kojoj su juče svjedočili građani Crne Gore svemu je više naličila i svega prije bila dostojna nego najvišeg zakonodavnog doma Crne Gore, ocjenjuje Zdenka Popović, poslanica i potpredsjednica Demokrata.

Pogledajte: Kneževićeve kolege spriječile fizički sukob >>>

U toj partiji smatraju da su jučerašnja dešavanja još jedan upečatljiv odraz krize u kojoj se nalaze institucije, kao i dokaz da se ta kriza svakim danom sve više produbljuje.

"Mišljenja smo da je juče sav besmisao crnogorskog institucionalnog života dobio još jedan ubjedljiv izraz kada je poslanik vladajuće koalicije, Miodrag Vuković, pred licem crnogorske javnosti izrekao otvorenu prijetnju: „Tek ćete da vidite šta ćemo da vam radimo!“ Pitanje nad kojim bi se morala zamisliti kompletna crnogorska javnost, svaki pojedinac, svaka organizacija, svaki medij i svaka druga instanca od značaja u Crnoj Gori jeste šta ova prijetnja, saopštena sa jedne pozicije moći u Crnoj Gori, ima da znači? Šta Miodrag Vuković i DPS namjeravaju i kome da rade?", pita Popović.

Naglašava da jezik otvorenih prijetnji nije osobenost komunikacionih kanala među predstavnicima građana..

" Pošto se već jezik ulice, sa ulice, uselio u Skupštinu, nije teško zaključiti da je ulica ostala kao mjesto mnogo pristojnije komunikacije nego što je to crnogorski Parlament. No ni to nije za čuđenje ako znamo iz kakvih kriminalnih afera od kojih je „Koverat“ samo jedna, crpi legitimitet aktuelna većina u crnogorskom parlamentu. Prijetnje u Parlamentu su logična posljedica prijetnji kakvih smo se naslušali tokom predizbornih kampanja i u toku samih izbornih dana. Na nama je samo da, nakon ovog, konstatujemo da je juče još jednom potvrđeno da su ulica i najviši zakonodavni dom zamijenili mjesta, i da je sazrelo vrijeme da se svi oni koji još drže do elementarne pristojnosti odluče za vaninstitucionalno djelovanje, putem mirnih, građanskih, demokratskih i civiliozovanih protesta", piše u saopštenju Popović.

"Juče smo se osvjedočili da je Miodrag Vuković istinski predstavnik u Skupštini Crne Gore lica kao što su Ero s Konika, bombaš iz Mojkovca, Novak Leković, Jovanović sa Cetinja sa silikonskim maskama i oružjem i sve opskurne pojave koje su ovih dana, ali i ranije presrijetale i prijetile aktivistima Demokrata nakon čega su, po pravilu, bivale oslobođene. I to je slika suštinske suvišnosti ovakvih institucija kad i samim poslanicima zakon ne leži u njima, već u direktnim, otvorenim prijetnjama i uopšte, izopačenoj komunikaciji. Ovakve pojave, razumije se, Demokratska Crna Gora, oštro osuđuje i insistira na borbi da se elementarna pristojnost i kultura dijaloga vrate na crnogorsku političku scenu, pa samim tim i u crnogorski Parlament. I još jednom poručujemo predstavnicima vlasti: ne dirajte nam kolege iz opozicije", zaključuje Popović.

Bonus video: