Popoviću plata iz Ministarstva sporta: Zbog rezultata dobija 960 eura mjesečno - Vijesti.me
PRIJAVIO TRI STANA I DVA APARTMANA

Popoviću plata iz Ministarstva sporta: Zbog rezultata dobija 960 eura mjesečno

Popović dobija mjesečnu nadoknadu kao bivši član vaterpolo reprezentacije

Andrija Popović
Andrija Popović (Foto: Boris Pejović)

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović od države mjesečno dobija 2.650 eura.

U Popovićevom imovinskom kartonu, koji je objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, bivši vatrepolista, po osnovu ostvarenih sportskih  rezultata , mjesečno dobija od Ministarstva sporta 960 eura.

Popović prima poslaničku platu u Skupštini Crne Gore i odborničku u kotorskoj skupštini, ali u imovinskom kartonu ne piše koliko dobija Prema podacima Skupštine, u januaru je dobio 1.691 euro.

U kartonu ne piše ni da je član više skupštinskih odbora, za koje je u prošlom sazivu dobijao 225 eura mjesečno. Popovići su vlasnici tri stana i dva apartmana. Sa suprugom u banci ima oročene 52.000 eura, 3.500 više nego što je prijavio u prošlom kartonu.

U imovinskim kartonima poslanika DPS-a Petra Smolovića i Mirsada Murića, između ostalog, se navodi da posjeduju pištolje.

Dok Murić ima “zastavu M57” iz 1978. godine, Smolović je kupio pištolj “Zastava CZ999 Luger” kalibra 9mm, proizveden 2015.

Smolović je, kako se navodi u imovinskom kartonu, vlasnik stana i polovine objekta u izgradnji od 356 kvadrata. Bivši potpredsjednik Opštine Bijelo Polje je suvlasnik Imperijala, kompanije koja se bavi veleprodajom građevinskog materijala i sanitarne opreme a 2014. je otvorila šoping centar u Bijelom Polju.

Član je Odbora ekonomiju, finansije i budžet i Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, gdje ne prima naknadu. Iako nema podataka o poslaničkoj plati, na sajtu Skupštine piše da je od 10. do 31. januara primio 1.148 eura. Kao potpredsjednik Opštine primao je 1.192 eura.

Murić je, prema podacima Skupštine, u januaru primio 1.691 euro, a prije toga je radio u rožajskoj OŠ “25.Maj”, gdje je primao 585 eura.