Poruka SDP-u i Pozitivnoj: Nisu vas glasali da vladate sa DPS-om

"Treba ispoštovati volju građana. Ne vidim prepreku da tako ne bude, ako imamo želju za 'ozdravljenje' Podgorice”
74 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.07.2014. 07:39h

Nosilac liste SNP-a na izborima u Podgorici Aleksa Bečić ocijenio je da su glasači SDP-a i Pozitivne glasali da ta koalicija bude dio vlasti u kojoj nema DPS-a.

Podsjetivši na izjavu predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića da će koalicija Evropsko lice Podgorice o postizbornim koalicijama odlučivati konsenzusom, Bečić je istakao da je “siguran” da su glasači te koalicije glasali za “suštinske, a ne kozmetičke promjene, što su saopštavali i njihovi predstavnici u predizbornoj kampanji”.

“Oni su dali glas da ta koalicija bude dio nove vlasti u kojoj nema DPS-a. Treba ispoštovati volju građana. Ne vidim prepreku da tako ne bude, ako imamo želju za 'ozdravljenje' Podgorice”, rekao je Bečić “Vijestima”.

Komentarišući proces formiranja nove vlasti nakon izbora održanih 25. maja, on je ocijenio da bi trebalo voditi računa o budućnosti mladih ljudi, a ne na političku trgovinu.

SDP bi da prvo razgovara sa DPS, Pozitivna ni da čuje >>>

On je istakao da je SNP, da su htjeli da “trguju”, davno mogao naći drugi put.

“Rješenje se samo nameće, a kada neko želi izgovor, uvijek će ga naći. Ključna je iskrenost”, ocijenio je Bečić.

“Odlazak DPS-a u opoziciju je nužna potreba za Podgoricu. Mi smo imali čistu i poštenu kampanju i nakon izbora smo spremni da, bez uslovljavanja, realizujemo volju građana”, kazao je Bečić

“Zbirno, opozicija iz prethodnog saziva Skupštine osvojila je pet hiljada glasova više od koalicije okupljene oko DPS-a. Dobili smo legitimitet da sa DF-om i koalicijom Evropsko lice Podgorice formiramo novu demokratsku vlast“, kazao je Bečić.

On je ocijenio da se dosadašnja vlast umorila i da bi bilo rizično da još četiri godine “gledamo sliku umorne partije”.

“Odlazak DPS-a u opoziciju je nužna potreba za Podgoricu. Mi smo imali čistu i poštenu kampanju i nakon izbora smo spremni da, bez uslovljavanja, realizujemo volju građana”, kazao je Bečić.

Ostvarili bi još bolji rezultat, da se sada održavaju izbori

Bečić je ocijenio da je lista koju je predvodio najveći i suštinski dobitnik proteklih izbora, istakavši da je to najbolji rezultat ostavren u prethodnih 12 godina.Naglasio je da bi, da se sada održavaju izbori, imali “začajan trend rasta”, dodavši da su “stvorili čvrste temelje” i da sa puno optimizma očekuju naredni period.

“Duplirali smo svoju snagu u odnosu na parlamentrane izbore koji su održani prije godinu i po, što je ubjedljivo najveći rast koji je neko od značajnih političkih subjekata uspio da ostvari između dva izborna procesa u istorijatu političkih odnosa u Crnoj Gori“, kazao je Bečić.

Bonus video: