Poslanici podržavaju službenike Skupštine, ali ne žele smanjenje svojih plata

Reakcije su bile drugačije na predlog MANS-a, da se umjesto poslaničkih povećaju plate službenika Skupštine
52 pregleda 0 komentar(a)
skupština, Foto: Boris Pejović
skupština, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.06.2011. 19:42h

Svi poslanici podržali su povećanje plata službenika Skupštine, ali nisu spremni za smanjenje sopstvenih primanja. Iz sindikata Skupštine kažu da "nisu skloni ekscesima i pravljenju zabave".

"Nije ovo vrijeme za zabavu niti se ova tema nameće da bi se zabavljala javnost", poručuju iz Sindikalne organizacije Skupštine Crne Gore.

Poslanik SDP-a Raško Konjević smatra da je u slučaju povećanja zarada službenika Skupštine na jednoj strani "surova realnost".

"Podržavamo bolju satisfakciju, posebno onim ljudima koji daju značajan radni doprinos"

"Pitanje je da li se kroz ovogodišnji budžet to može uraditi", kaže Konjević.

Njegov kolega iz SNP-a, Vasilije Lalošević, smatra da radnici nemaju dovoljno motiva da rade punim intenzitetom ako nisu adekvatno plaćeni. Poslanik Goran Danilović se slaže da stručne službe u Skupštini zaslužuju značajno povećanje plate.

"Podržavamo bolju satisfakciju, posebno onim ljudima koji daju značajan radni doprinos", kazao je Zarija Pejović, poslanik Pokreta za romjene.

Nisu u toku ili ne komentarišu navode...

Reakcije su bile drugačije na predlog MANS-a, da se umjesto poslaničkih povećaju plate službenika Skupštine.

Damir Davidović, generalni sekretar Skupštine, rekao je da su plate definisane zakonom i da bez njegovih izmjena nema povišica

Milutin Simović nije u toku tog MANS-ovog predloga, Vasilije Lalošević ne komentariše navode pojedinih NVO koje, kako je rekao, hoće da nipodaštavaju rad parlamentaraca.

"Vlada za arčenje novca na svoje ministre, pomoćnike, zamjenike, na stotine ljudi direktora, ne pita nikoga, određuju sami, a poslanici su na stubu srama", kazao je poslanik Nove Goran Danilović.

Damir Davidović, generalni sekretar Skupštine, rekao je da su plate definisane zakonom i da bez njegovih izmjena nema povišica.

"Svake godine se upravo zato što su plate male, izdvaja 100.000 eura za isplatu trinaeste i četrnaeste zarade", kazao je Davidović.

Bonus video: