Pošta tvrdi da je Bojović pogrešno protumačio cjenovnik

To je saopšteno juče iz tog preduzeća, nakon što je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović zatražio od direktora Pošte Milana Martinovića da se izjasni o podjelama letaka
7 komentar(a)
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pošta Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.04.2013. 19:49h

Pošta Crne Gore je prilikom dogovaranja o distribuciji predizbornog materijala za predsjedničke kandidate Rada Bojovića i Filipa Vujanovića samo poštovala cjenovnik, ali su Pravedna i agencija Mapa, koja radi kampanju za kandidata DPS-a, “različito reagovale”.

To je saopšteno juče iz tog preduzeća, nakon što je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović zatražio od direktora Pošte Milana Martinovića da se izjasni o podjelama letaka kako bi se utvrdilo da li postoji zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe.

Bojoviću tražili 30, DPS plaća 3 centa po pismu >>>

“Pošta je i Pravednoj i agenciji Mapa ponudila distribuciju neadresirane pošiljke saglasno važećem cjenovniku za stopu mase do 20 grama. Pravednoj je, kako je predviđeno cjenovnikom, za količinu od 10.001 do 50.000 komada ponuđena cijena od tri centa po komadu, a agenciji Mapa, prema istom cjenovniku, za količinu preko 100.000 po cijeni od dva centa po komadu”, saopšteno je iz Pošte.

U Pošti tvrde da su, nakon uvida u pošiljku, Pravednoj i Mapi saopštila da pošiljka treba da bude zatvorenog sadržaja, jer u dosadašnjoj praksi “ ni u jednoj kampanji” nije radila distribuciju letka koji nije kovertiran.

“Pravedna je insistirala na distribuciji neadresirane pošiljke u formi letka otvorenog sadržaja i prekidajući dalju komunikaciju sa Poštom, samostalno analizirala cjenovnik Pošte objavljen na sajtu koji je nepravilno protumačila tako što je poistovjetila pismonosnu pošiljku mase do 20 grama, cijene od 30 centi, sa neadresiranom kovertiranom pošiljkom mase do 20 grama”, saopštili su iz Pošte.

Međutim, portparol Bojovićevog štaba, Milena Bešić ponovila je da je sa Poštom postignut dogovor da distribuiraju 20.000 letaka za 600 eura, tri centa po komadu, ali da su nakon što su pročitali sadržaj ponudili mogućnost da se leci kovertiraju po cijeni od 30 centi. Ona kaže da se ne može reći da Pravedna nije razumjela cjenovnik: “Na stranu to što su nam direktno rekli, ja sam tada i danas ponovo pogledala cjenovnik. Kovertirana pošiljka košta 30 centi, i kada se ta cijena pomnoži sa brojem domaćinstava, sve je jasno”.

Bonus video: