Potpara: Kad Demokrate izgovore laž to se kod njih zove pobjeda

"Vladimira Jokića kao mladog čovjeka i koalicionog partnera, bez političkog i životnog iskustva, sačuvaću od neprijatnih riječi koje on nije štedio", naveo je Potpara
109 pregleda 19 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.07.2017. 13:43h

Kad Demokrate izgovore laž to se kod njih zove pobjeda, a kad im na to Nova srpska demokratija odgovori onda je to podjela. I tako u krug po svim pitanjima koja su ne samo istorijski već i egzistencijalno bitna za sve u Crnoj Gori, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

Iz NSD su reagovali na saopštenje predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića koji je, između ostalog, rekao da "Demokrate nisu profesionalno nacionalno opredijeljeni".

"Vladimira Jokića kao mladog čovjeka i koalicionog partnera, bez političkog i životnog iskustva, sačuvaću od neprijatnih riječi koje on nije štedio. Na to sam, shodno svojim godinama i političkom iskustvu, obavezan. Pitaću ono što moram da pitam – zašto se Jokić iščuđava zbog saopštenja NSD kad sam mu ja sve ovo na sastanku rekao. Treba li da ponavljam da je razlog svih novonastalih problema propagandni materijal Demokrata u kome su slagali da su oni i samo oni zaslužni za rezultate u Kotoru", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik OO NSD Kotor Vladimir Potpara.

On je dodao da "Demokrate i Jokić su umislili da se njihove laži mogu pravdati novim lažima i neosnovanim napadima na sve one koji će im uvijek odgovoriti onako kako zasluže, a prije svega istinom".

"Pogotovo mi nije jasno pominjanje vanredne situacije u Kotoru zbog požara. Situacija je vanredna za sve nas, ne samo za njega. Svi smo pomagali i angažovali se po tom pitanju, a ako i tu ima nešto da zamjeri NSD neka slobodno kaže. U ime istine, podsjetiću da se i sam Jokić u početku kritički ophodio prema spornom propagandnom materijalu svjestan da će to nanijeti štetu koaliciji u Kotoru, ali je ubrzo utihnuo i stao u odbranu lažnih zasluga i projekta "kreativnog tima" Demokrata jer mu je tako naređeno. Zbog jedinstva koalicije i nastavka dobre saradnje koju smo u Kotoru imali, od Jokića sam na sastanku tražio javno izvinjenje kao čin koji će bar donekle sanirati prouzrokovanu štetu. On je i to odbio ostavljajući sebi prostor da i u buduće prisvaja tuđe zasluge, a rad koalicije kvalifikuje kao rad Demokrata", saopštio je Potpara.

Ističe da dok je NSD u kotorskoj vlasti da će "ovakve neistine biti javno razobličavane".

"A Demokrate će morati da objasne građanima svoje postupke jer se niko ne može dovijeka kriti iza otrcanih fraza i slogana. Što se tiče "reakcije" odbornika Mitra Vukovića iz Podgorice na događaje u Kotoru, on samo koristi svaku priliku da širi mržnju i napada Srbe, i tu ne treba trošiti previše riječi. Samo ćemo ga podsjetiti na to da još uvijek izbjegava poziv na TV duel koji mu je uputila Dara Radonjić", zaključio je Potpara.

Bonus video: