Potukli se Kaluđerović i Stanišić: Pogledajte kako je došlo do incidenta

Tokom rasprave o slanju crnogorskih vojnika u misiju u Avganistanu, Stanišić je Kaluđerovića nazvao splačinom nakon čega se ovaj zaletio na njega
107 pregleda 0 komentar(a)
Tuča u Skupštini, Foto: Screenshot (YouTube)
Tuča u Skupštini, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.12.2014. 22:24h

U Skupštini Crne Gore noćas je došlo do manjeg fizičkog obračuna između poslanika Socijalističke narodne partije Velizara Kaluđerovića i poslanika Demokratske partije socijalista Obrada Miša Stanišića nakon što je poslanik DPS-a uvrijedio kolegu iz opozicije.

Tokom rasprave o slanju crnogorskih vojnika u misiju u Avganistanu, Stanišić je Kaluđerovića nazvao splačinom nakon čega se ovaj zaletio na njega. Iako su ih kolege brzo razdvojile, poslanici su nastaviti raspravu u holu skupštine kada je na kratjko došlo i do fizičkog obračuna.

Do čarki poslanika došlo je nakon što je poslanik DF Predrag Bulatović ocjenio da je odluku o smjeni direktora ANB Bora Vučinića donio uži krug ljudi u DPS-u i pitao predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića zbog čega nije održana sjednica Savjeta za bezbijedost i odbranu.

Kaluđerović mu je na to dobacio: "Potpuno si u pravu Peđa", što je ponovila i poslanica Pozitivne Azra Jasavić.

Stanišić mu je na to dobacio "da sjedi na dvije stolice" i "vas ste dvojca ista ekipa", aludirajući na Bulatovića.

Kada mu je Kaluđerović kazao da prestane da dobacuje, Stanišić ga je u nekoliko navrata nazvao splačinom pozivajući ga: "Ustani splačino jedna".

Kaluđerović se nakon toga zaletio na kolegu, a teži incident spriječili su ostali poslanici koji su ih razdvojili.

Do koškanja je došlo i u holu Skupštine, ali su kolege iz opozicije Kaluđerovića odvele u poslanički klub kako bi smirili tenzije.

DPS: Poslanici da se ponašaju u skladu sa Poslovnikom i Etičkim kodeksom Skupštine

DPS je osudio incident. "U svakoj prilici smo osudili ponašanja u kojima se fizičkom silom pokušava nadomjestiti snaga argumenata i kultura dijaloga, pa to činimo i sada. Sve političke partije i poslanici pojedinačno moraju doprinijeti afirmaciji demokratske razmjene drugačijih mišljenja u Parlamentu i služiti kao primjer građanima koje predstavljaju u tom visokom domu. Bez namjere da trazimo opravdanje za poslanike, od kojih jedan pripada nasem poslaničkom klubu, vjerujemo da je intenzivan i višesatni rad u poslaničkim klupama uslovio pad koncentracije i manjak tolerancije. Sigurni smo da će i drugi poslanici nakon incidenta postupiti kao naš poslanik, koji je odmah uputio izvinjenje ukupnoj javnosti", saopštili su iz DPS-a.

Oni su pozvali sve crnogorske parlamentarce da u svakoj prilici poštuju i ponašaju se u skladu sa demokratskim standardima, Poslovnikom i Etičkim kodeksom Skupštine Crne Gore, kako ničim ne bi ugrozili ugled visokog doma i države Crne Gore.

"Očekujemo da će Skupština nastaviti efikasno da radi uz konstruktivan doprinos i vlasti i opozicije i da će u pozitivnoj atmosferi, uz maksimalno međusobno uvažavanje i poštovanje, poslanici afirmisati demokratske vrijednosti crnogorskog društva", zaključuje DPS.

Bonus video: