Povicima "mafijo" nezadovoljni građani ometali koktel DPS-a

Nakon kratkog zadržavanja na ulici ispred prostorija DPS-a, okupljeni su se razišli
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2013. 20:22h

Oko 30 članova članova grupa "Otpor", "Ulica" i "Udar", nezadovoljni trenutnom političkom i ekonomskom situacijom, skandiranjem su večeras oko 19 sati ometali koktel DPS-a.

Okupljeni su se sa Trga republike preselili ispred zgrade Vlade gdje je upriličen koktel povodom 22 godine postojanja partije.

Nakon kratkog zadržavanja na ulici ispred prostorija DPS-a, okupljeni su se razišli.

Protest je prvobitno zakazan za 17 sati na Trgu republike, a nakon slabog odziva, pomjerili su skup za 19 časova.

Organizatori su očekivali veću podršku nakon 19 časova, a nadali su se da će im se mladi priduže kasnije, "budući da je petak, i da će vjerovatno izaći u grad".

Među okupljenima nije bilo javnih ličnosti.

Kako piše na njihovoj Facebook stranici, cilj grupe je "da se saberemo, da se okupimo, da oživimo, da ne budemo šahovske figure koje će neodgovorni ljudi izopačenih pogleda na svijet da pokreću lijevo-desno, da ne budemo više predmet manipulacije, da se probudimo iz kome".

"Zbog toga što nemamo opoziciju, nemamo pokret, nemamo akciju, nemamo protest, izdani smo, prevareni smo, pokradeni smo. Ostavljeni sami sebi i okrenuti jedni prema drugima", stoji u pozivu građanima.

Skup ove grupe nije bio prijavljen, i kako navode organizatori - "nema određen protokol, tepih i ozvučenje, nema hijerarhiju, ali je zamišljen kao okupljanje, kao okupacija našeg Trga, osvajanje naše Slobode".

Galerija

Bonus video: