Pozitivna: Čelnim ljudima tužilaštva je časnije da podnesu ostavke

"Cinično je da nam iz Tužilaštva saopštavaju da su kontrolisali račune devet crnogorskih banaka. Moguće je da su tražili i da na nalogu piše da je svrha transfera “politička korupcija”
55 pregleda 8 komentar(a)
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 03.04.2013. 16:38h

Skandalozno ponašanje Tužilaštva u slučajevima političke korupcije i zloupotrebe službenih resursa u političke svrhe dobija novu dimenziju - vrh Tužilastva je odlučio da još jednom javnosti potvrdi poruku da vladajuća partija i sa njom povezane osobe ne mogu biti predmet ozbiljne istrage, odnosno da su nedodirljive i da za njih zakon ne važi, navodi se u saopštenju Pozitivne Crne Gore.

Pozitivna je reagovala zbog navoda da je državno tužilaštvo u Nikšiću u dosadašnjem postupku utvrdilo je da bivši odbornik Pozitivne Crne Gore Drago Đurović nije počinio krivično dijelo primanja mita jer to nijesu potvrdili iskazi svjedoka i podaci iz banaka, ali će na osnovu analize listinga mobilnih operatera odlučiti da li da sprovodi dalje radnje.

Tužilaštvo: Drago Đurović nije primio mito preko računa>>>

U izvještaju Vrhovnog državnog tužilaštva za 2012. navodi se da je povodom “slučaja Đurović” tužilac u Nikšiću saslušao 13 svjedoka, pribavio podatke od Uprave za nekretnine, devet crnogorskih banaka, tri mobilna operatera i Univerziteta u Prištini.

"Cinično je da nam iz Tužilaštva saopštavaju da su kontrolisali račune devet crnogorskih banaka kako bi provjerili da li je bilo uplate po osnovu političke korupcije u Nikšiću. Moguće je da su tražili i da na nalogu piše da je svrha transfera “politička korupcija”. Drugu poruku koje Tužilaštvo šalje jeste da ulazimo u zonu kada ne postoji prekršaj niti dokaz koji vrh Tužilaštva ne može obesmisliti, odnosno ignorisati. Sad dobija puni smisao antologijska izjava vrhovne državne tužiteljke da kriminalci imaju moral i da znaju da cijene njen model rada. Mi dodajemo: i da imaju zašto", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Iz te stranke su pozvali vodeće ljude Tužilaštva da se uzobilje i počnu "da rade svoj posao, jer njihov nerad košta Crnu Goru i usporava put ka Evropskoj uniji".

"Ukoliko ne znaju ili ne žele da rade svoj posao časno je podnijeti ostavku i povući se sa tih funkcija", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Bonus video: