Pozitivna Cetinje: Podržaćemo inicijativu za smjenu Bogdanovića

Po njihovim riječima, Cetinjani znaju s kim SDP nije htio 1996. a kome je poletio u zagrljaj dvije godine kasnije
81 pregleda 27 komentar(a)
SO Cetinje, Foto: Danijela Lasica
SO Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 05.09.2015. 08:58h

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore na Cetinju podržaće inicijativu za smjenu gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Bogdanovića i zahtijevati da se glasa i o povjerenju predsjedniku Skupštine Opštine Cetinje Jovana Martinovića, saopšteno je iz ove partije.

"Takođe Odbor je jednoglasno donio zaključak kojim poziva kolege koji nisu dio vladajuće većine u cetinjskom parlamentu da bojkotuju prvu narednu sjednicu ukoliko ne dođe do izvinjenja odbornika Momčila Moša Martinovića, zbog izjave koja je odisala duhom netolerancije i klaustrofobije koja nije svojstvena ni Cetinju ni Cetinjanima. Inicijativa za smjene se traži iz razloga enormnog i neopravdanog uvećanja duga Prijestonice na preko 16 miliona eura, te negativne ocjene DRI-a o njenom poslovanju, neadekvatne politike zapošljavanja, lošeg stanja u gradskoj infrastrukuturi sa posebnim akcentom na izuzetno loše vodosnabdijevanje, zbog neprihvatljive tendencije stvaranja atmosfere straha, prijetnji otkazima političkim nesitomišljenistom, kao i zbog sveopšteg socioekonomskog ambijenta zbog kojeg se sve više mladih Cetinjanki i Cetinjana odlučuje da napusti svoj grad iz egzistencijalnih razloga", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Dodaju i da su nažalost, potpuno svjesni činjenice da ne postoji odgovorajuća većina u cetinjskom parlamentu i da pokretanje te inicijative nije bilo upereno ka DPS-u već ka Pozitivnoj.

"Dojučerašnji koalicioni partneri DPS-a na lokalnom i aktuelni na državnom nivou, SDP, zapravo želi da se opoziciono “isprsi” na Cetinju gdje je svima jasno da oni nikad, pa ni danas nisu bili ama baš nikakva politička prijetnja ili alternativa DPS-u. Mada je podrška inicijativi tražena na način koji nije dostojna komentara i kojim se ona zapravo ne želi dobiti, SDP izvjesno osigurava vlast DPS-u na Cetinju, jer istu inicijativu nije moguće podnositi ponovo u doglednom periodu, a DPS sada ima nažalost apsolutnu većinu. Da li se radi o nepromišljenosti, jeftinom političkom marketingu ili pak perfidnoj igri, ocijeniće Cetinjani, koji znaju ko je gdje i koji znaju kako je dugo i skladno SDP javno sarađivao sa DPS-om godinama i u toj saradnji koristio i još uvijek koristi brojne sinekure i privilegije", kazali su iz Pozitivne.

Po njihovim riječima, Cetinjani znaju s kim SDP nije htio 1996. a kome je poletio u zagrljaj dvije godine kasnije.

"Znaju Cetinjani ko još čezne za tim koalicionim zagrljajem. Ne mogu se Cetinjani dva puta varati. Zbog svega rečenog, da ne bi bilo nikakve dileme, rekla-kazala priče i nove šaptačke diverzije u režiji SDP-a, OO Pozitivne na Cetinju zahtijeva da se u "paketu" glasa o povjerenju za dvije najodgovornije funkcije u prijestonici, gradonačelniku i predsjedniku Skupštine Prijestonice. Prije nego bi inicijativa došla na dnevni red, Pozitivna poziva sve koji nisu dio vlasti na Cetinju da bojkotuju prvu narednu sjednicu opštinskog parlamenta ukoliko izostane izvinjenje iz klupa vladajuće stranke zbog pomenutih izjava odbornika Martinovića", zaključuje se u saopštenju Pozitivne.

Bonus video: