Pozitivna: Direktive iz inostranstva bitnije od vapaja građana

Poslanik Pozitivne, Goran Tuponja, kazao je da u Izvještaju Stejt Departmenta nema ničeg što građani Crne Gore već ne znaju
0 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Luka Zeković
Goran Tuponja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.02.2014. 18:05h

Demokratskoj partiji socijalista (DPS) direktive iz inostranstva više znače nego svi vapaji sopstvenih građana, kazali su iz Pozitivne Crne Gore, navodeći da vjeruju da će Izvještaj o stanju ljudskih prava Stejt Departmenta voditi bržem rješavanju problema u toj oblasti.

U Izvještaju o stanju ljudskih prava za 2013. godinu, koji je predstavio američki državni sekretar Džon Keri, navodi se da su korupcija oličena u nepotizmu, favorizovanju politički podobnih pojedinaca, slaba kontrola sukoba interesa, društvena diskriminacija i uznemiravanje nezavisnih medija i novinara najveći problemi Crne Gore u ovoj oblasti.

Poslanik Pozitivne, Goran Tuponja, kazao je da u Izvještaju Stejt Departmenta nema ničeg što građani Crne Gore već ne znaju.

“Pozitivna se i osnovala da bi se borila protiv takvih problema društva. Ono što je novo je činjenica da polako i zemlje zapadnog svijeta uviđaju da stanje u našoj zemlji nije onakvo kako im ga DPS prezentuje, već da imamo ozbiljnih društvenih problema koje treba rješavati”, navodi se u saopštenju Tuponje dostavljenom agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, u toj borbi biće potrebna ne samo snažna podrška domaće javnosti već i jasna percepcija međunarodnih subjekata, “što izvještaj Stejt Departmenta i jeste”.

“Često smo bili u prilici da vidimo da DPS-u direktive iz inostranstva više znače nego svi vapaji sopstvenih građana. Iz tog razloga raduje me da je u tom izvještaju konstatovano stanje kakvo jeste jer vjerujem da će to voditi bržem rješavanju navedenih problema”, zaključio je Tuponja.

Bonus video: