Prava Crna Gora: Iza događaja na Zlatici stoji DPS, a ne mi

"DPS na najsramniji način crta metu Pravoj Crnoj Gori, ali i ostalim opozicionim kolegama i sveštenstvu naše crkve", navodi se u saopštenju Prave
8374 pregleda 13 komentar(a)
Prava Crna Gora
Prava Crna Gora

Prava Crna Gora najoštrije je odbacila tvrdnje podgoričkog odbora Demokratske partije socijalista, da aktivisti Prave stoje iza sinoćnjih dešavanja u podgoričkom naselju Zlatica.

U DPS odboru Glavnog grada tvrde da iza dešavanja na Zlatici stoje "aktivisti Demokratskog fronta, Prave i pojedina sveštena lica sprske crkve u Crnoj Gori".

"Iza sinoćnjih događaja stoji Demokratska partija socijalista, tačnije njen predsjednik Milo Đukanović, koji je potpisivanjem sramnog i neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovjesti na ulice izveo narod i Boga, da sebe i svoje svetinje odbrani od apsolutizma i diktature kriminogene i korumpirane vlasti, koja je izgubila sve aršine razumnog ponašanja. Demokratska partija socijalista na najsramniji način crta metu Pravoj Crnoj Gori, ali i ostalim opozicionim kolegama i sveštenstvu naše crkve, okrivljujući i hapseći slobodan narod bez ikakvih dokaza i osnova sumnje, hapseći za misao, hapseći zbog vjere u Boga, hapseći iz straha za njih i njihove, jer je narod uz Boga slobodan, njega ne mogu više ničim pobijediti. Prava Crna Gora osuđuje dolazak, u zoru, interventne jedinice i policajaca u civilu u stan Predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića, u trenutku dok se on nalazi van zemlje, a koji predstavlja smišljeni i kukavički način pokušaja zastrašivanja njegove porodice, dvoje male djece i supruge", navodi se u saopštenju Prave.

Današnjim saopštenjem DPS-a, vlast je, ocjenjuju u Pravoj, zaprijetila i objavila borbu protiv "političkih, crkvenih i svih protivnika i protiv naroda koji slobodno šeta, a za bilo koji incident koji se bude desio ubuduće, a koji će u najavi izazivati i podmetati sam DPS, okrivila je upravo nas".

"Prava Crna Gora daje punu podršku sinoć uhapšenim slobodnim ljudima i osuđuje najsramnije hapšenje nenasilnih, slobodnih ljudi. Pozivamo vas, Policijo Crne Gore, da pod punom ratnom opremom, kao sinoć u Zlaticu, pođete u Tuzi, i ako smijete prekrečite mural zastave Albanije", zaključuju iz Prave Crne Gore.

Bonus video: