Prava Crna Gora: Milačić protivpravno zadržan nakon saslušanja

Iz te stranke tvrde da se Milačiću na teret stavlja da je bio organizator protestne šetnje u Podgorici nakon molebana u hramu "dakle šetnje koju je vjerujući narod samoinicijativno organizovao, u želji da se pobuni protiv neustavno donešenog Zakona o slobodi vjeroispovjesti"
8969 pregleda 4 komentar(a)
Milačić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Milačić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić nakon saslušanja u Upravi policije, zadržan je zbog povrede člana 34 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Iz te stranke tvrde da se Milačiću na teret stavlja da je bio organizator protestne šetnje u Podgorici nakon molebana u hramu "dakle šetnje koju je vjerujući narod samoinicijativno organizovao, u želji da se pobuni protiv neustavno donešenog Zakona o slobodi vjeroispovjesti".

"Iako je u svom iskazu datom Upravi policije u svojstvu građanina pojasnio da predmetni skup nije imao organizatore, da su se učesnici šetnje sami okupili, kao što to čine svake večeri, a nakon što se osnovna državna tužiteljka izjasnila da ne postoje elementi krivičnog djela, Uprava policije je ipak odlučila da ga liši slobode do privođenja sudiji suda za prekršaje, bez ikakvog pravnog osnova utemeljenog u Prekršajnom zakonu, budući da u konkretnom slučaju ne postoje okolnosti koje član 166 Zakona o prekršajima predviđa da bi neko lice bilo lišeno slobode", pojašnjavaju iz Prave Crne Gore.

Tvrde da je riječ o montiranom političkom procesu kojim vlast želi da skloni svoje političke protivnike.

"Prava Crna Gora najoštrije osuđuje još jedno u nizu sramnih hapšenja njenog Predsjednika, ali i svih drugih učesnika protesta koji su se ovih dana odigravali širom Crne Gore i poziva sve građane da se ne plaše, da izlaze na ulice u što većem broju, jer je vladajući režim očigledno u nikada većoj krizi. Hapsite, ali nas nećete ućutati. Proglašeni sramni Zakon o slobodi vjeroispovjesti biće vaš kraj", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: