Prava Crna Gora: Umjesto Stijepovića, jutros u zoru ponovo uhapsili Đurišiće

"U konačnom, pozivamo cjelokupnu javnost da izvrši pritisak na pravosudne, ali i organe lokalne uprave, da se pod hitno zaustavi progon i, zašto ne reći, istrebljenje porodice Đurišić..."
12296 pregleda 12 komentar(a)
Generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković i Danijela Đurišić ispred ZIKS  28. decembra prošle godine, Foto: Prava Crna Gora
Generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković i Danijela Đurišić ispred ZIKS 28. decembra prošle godine, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora saopštila je da je policija jutros uhapisla Vanju i Danijelu Đurišić iz Jerevanske ulice na Zabjelu, koji decenijama vode imovinski spor sa Glavnim gradom.

Iz te partije su naveli da je policija "umjesto Slavoljuba Stijepovića ponovo uhapsila Đurišiće".

Iz Glavnog grada je ranije danas saopšteno da je Komunalna inspekcija Glavnog grada uklonila jutros, prema ranije donijetom rješenju o uklanjanju, nelegalno postavljenu ogradu u Jerevanskoj ulici na Zabjelu, koju je na imovini Glavnog grada ranije postavio Vanja Đurišić.

"Ovo hapšenje uslijedilo je svega dvije sedmice nakon što je Danijela Đurišić, majka osmoro djece, izašla iz zatvora u kom je boravila zbog već spomenutog imovinskog spora", istakli su iz Prave Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da se hapšenje, odvilo naočigled njihove maloljetne djece jutros u šest časova, predstavlja novi šamar crnogorskoj pravdi, imajući u vidu brojne sudske presude koje potvrđuju da imovina nesporno pripada ovoj porodici, uprkos nezajažljivoj želji lokalne vlasti da te sudske presude ospori.

"Taj šamar se dodatno uvećava činjenicom da SDT na čelu sa Milivojem Katnićem, uključujući i sve druge pravosudne, pa i policijske organe, prstom nisu mrdnuli povodom afere ''Atlas'' u kojoj je bivši gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, na kriminalan način primio 100.000 eura od strane biznismena Duška Kneževića za kampanju vladajuće partije. Upravo je gospodin Stijepović, prema riječima porodice Đurišić, svojim neodgovornim, nedobronamjernim i ucjenjivačkim ponašanjem, jedan od ključnih krivaca za situaciju u kojoj se ova porodica danas nalazi", kazali su iz Prave Crne Gore.

Iz te partije su dodali da imajući u vidu da se u Crnoj Gori ništa ne dešava slučajno, oni osnovano sumnjaju da je jutrošnje hapšenje roditelja osmoro djece koji brane sopstvenu imovinu, zapravo samo jedna u nizu kordinisanih akcija, između ostalog, sa ciljem skretanja pažnje sa afere ''Atlas''.

"U konačnom, pozivamo cjelokupnu javnost da izvrši pritisak na pravosudne, ali i organe lokalne uprave, da se pod hitno zaustavi progon i, zašto ne reći, istrebljenje porodice Đurišić, koja godinama na donkihotovski način odolijeva u ovoj neravnopravnoj borbi protiv sistema koji u njihovom slučaju predstavlja aktuelni gradonačelnik Ivan Vuković, i sve to naočigled, ne samo cijele javnosti, već mnogo važnije: naočigled njihovih osmoro djece", poručili su iz Prave Crne Gore.

Bonus video: