Prava Crna Gora: Utvrditi identitet napadača na mirne demonstrante, po zadatku režima krenuo da razbija proteste

"Situacija je eskalirala onog momenta kada je nepoznato ulice koje je ušlo kroz zadnja vrata nasilno nasrnulo na okupljene demonstrante, čime je povrijedio i nekoliko žena koje su završile u hitnoj pomoći"
15547 pregleda 23 komentar(a)
Prava Crna Gora: Osumnjičeni za napad na mirne demonstrante, Foto: "Odupri se-97.000"
Prava Crna Gora: Osumnjičeni za napad na mirne demonstrante, Foto: "Odupri se-97.000"

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje napad nepoznatog lica koji je nasilno, i po svemu sudeći po zadatku režima, krenulo da razbija mirne proteste koji su se odvijali ispred ulaznih vrata Elektrodistribucije u Podgorici, saopšteno je danas iz te partije.

Dvije aktivistkinje pokreta "Odupri se-97.000" prebačene su u Klinički centar Crne Gore (KCCG) jer im je pozlilo tokom blokade zgrada Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u Podgorici.

Prava Crna Gora je pozvala da se "hitno utvrdi identitet napadača na mirne demonstrante".

"Demonstranti koji su na originalan način performansom izražavali revolt zbog najave novih povećanja struje mirno su protestovali ispred pomenutog državnog preduzeća. Sve to su posmatrali službenici policije, čime je dodatno osigurana bezbjednost i zaposlenih u CEDIS-u. Imajući u vidu da je performans podrazumijevao i blokiranje prednjeg ulaza u zgradu CEDIS-a, mnogi zaposleni su najnormalnije izlazili na zadnji ulaz. Situacija je eskalirala onog momenta kada je nepoznato ulice koje je ušlo kroz zadnja vrata nasilno nasrnulo na okupljene demonstrante, čime je povrijedio i nekoliko žena koje su završile u hitnoj pomoći. Jedna od napadnutih žena je i Danijela Đurišić koja je već nekoliko puta hapšena zbog borbe za svoju imovinu u Jerevanskoj ulici na Zabjelu", rekli su iz Prave Crne Gore.

Imajući u vidu da su performansu pokreta "Odupri se" prisustvovali i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i generalni sekretar Vladislav Dajković, Prava Crna Gora je "dostavila i fotografiju osumnjičenog napadača".

Bonus video: