Prava podržala protest Kneževića, traže da građanski protesti budu radikalniji

Prava Crna Gora pozvala pokret "Odupri se" da u subotu protest dobije drugačiji karakter koji će podrazumijevati i konkretan oblik građanskog neposluha u vidu blokada i sličnih metoda nešto radikalnijeg djelovanja u odnosu na puke mirne šetnje
1941 pregleda 37 komentar(a)
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora saopštila je da će podržati protest koji je za četvrtak u centru Podgorice najavio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Iz ove partije očekuju da će Knežević na protestu, "smoći snage da objavi novi kompromitujući materijal".

"Koji bi, sudeći po nedavnim iskustvima, nanovo oživio energiju protesta. Istovremeno, već sada pozivamo građane da masovno izađu i na protest zakazan za subotu u organizaciji pokreta ''Odupri se'', a organizatore pozivamo da već u subotu protest dobije drugačiji karakter koji će podrazumijevati i konkretan oblik građanskog neposluha u vidu blokada i sličnih metoda nešto radikalnijeg djelovanja u odnosu na puke mirne šetnje", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Dodaju da podržavaju "svaki protest i svaki vid bunta koji se organizuje u cilju rušenja režima".

"Smatramo da bi ipak bilo najefektnije da se svi pomenuti protesti uliju u jednu rijeku slobode koja bi zajedničkim snagama odnijela tridesetogodišnji mulj koji nam je priredio režim Mila Đukanovića. Stoga apelujemo na organizatore oba protesta da zakopaju ratne sjekire i hitno, u korist građana, sjednu za isti sto, makar on bio u Londonu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: