Predsjednik DPS na državnoj imovini: Đukanović sastanči u vili "Gorica"

Na osnovu Uredbe o načinu korišćenja objekata za reprezentativne potrebe u svojini Crne Gore, među kojima je i Vila “Gorica”, pravo na njih polažu predsjednik države, vlade, Skupštine, Ustavnog i Vrhovnog suda, vrhovni državni tužilac i direktor ANB-a
76 pregleda 23 komentar(a)
Majkl Karpenter, Milo Đukanović (Novine)
Majkl Karpenter, Milo Đukanović (Novine)
Ažurirano: 16.12.2016. 09:12h

Predsjednik DPS-a i bivši premijer Milo Đukanović nastavio je da sastanke sa stranim zvaničnicima održava u vili “Gorica” i nakon odlaska sa državne funkcije.

Đukanović se u ponedjeljak u vili “Gorica” sastao sa zamjenikom pomoćnika ministra odbrane SAD Majklom Karpenterom iako je izborom Duška Markovića istekao njegov mandat na mjestu premijera. „Vijesti” iz Vlade nisu dobile odgovor zbog čega se Đukanović, kao predsjednik DPS-a, sa Karpenterom sastao u vili “Gorica” koja je prvenstveno namijenjena za sastanke državnih, a ne partijskih zvaničnika.

Na osnovu Uredbe o načinu korišćenja objekata za reprezentativne potrebe u svojini Crne Gore, među kojima je i Vila “Gorica”, pravo na njih polažu predsjednik države, vlade, Skupštine, Ustavnog i Vrhovnog suda, vrhovni državni tužilac i direktor ANB-a. Pored visokih državnih zvaničnika, pravo na korišćenje reprezentativnih objekata imaju i “državni organi, organi državne uprave, Centralna banka, DRI, javne službe čiji je osnivač država uz saglasnost uprave, agencije, MUP i Ministarstvo odbrane”.

Đukanović suštinski ima pravo na korišćenje vile “Gorica”, jer je i nakon odlaska sa čela Vlade štićena ličnost, na osnovu toga može održavati sastanke u vili. Sastancima u vili “Gorica” i drugim reprezentativnim objektima u vlasništvu države takođe se štiti lična sigurnost šefova stranih država, parlamenata i vlada za vrijeme njihovog boravka u Crnoj Gori, kao i drugih zvaničnika iz inostranstva, kada to zahtijevaju bezbjednosni razlozi.

Đukanović se ipak sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Johanesom Hanom nije sastao u vili “Gorica”.

Bonus video: