Predsjedništvo LP: Nezadovoljni realizacijom sporazuma sa DPS-om

Predsjedništvo LP prihvatilo je ranije prijedlog Opštinskog odbora LP Nikšić o nastupu na lokalnim izborima 12. marta ove godine
11 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Lpcg.me
Liberalna partija, Foto: Lpcg.me
Ažurirano: 09.03.2017. 20:29h

Predsjedništvo LP u proširenom sastavu sa Savjetom partije, zasijedalo je večeras u Podgorici i analiziralo aktuelnu političku situaciju i poziciju Liberalne partije. Oni su analizirali realizaciju predizbornog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista kao i sporazum o zajedničkom političkom djelovanju partija vladajuće koalicije.

"Liberalna partija izrazila je nezadovoljstvo dosadašnjom realizacijom programskih opredjeljenja liberala u okviru parlamentarne većine i pozvalo partnere na poštovanje političke platforme o principima zajedničkog djelovanja. Poseban fokus bio je na finalizaciji procesa NATO integracija i punopravnog članstva Crne Gore, kao neophodne pretpostavkle za održivu bezbijednost i garanciju za dugoročan ekonomski i društveni razvoj sa nespornim i nepovredivim državno-pravnim statusom Crne Gore", navode iz partije.

Predsjedništvo LP prihvatilo je ranije prijedlog Opštinskog odbora LP Nikšić o nastupu na lokalnim izborima 12. marta ove godine.

"LP Nikšić nastupaće sa dosadašnjim partnerima u lokalnoj vlasti, Demokratskom partijom socijalista, na zajedničkoj izbornoj listi. Na čelu liberalne liste i buduća odbornica LP u Skupštini Opštine biće Marija Mitrović, prepoznata mlada aktivistiknja i promoter crnogorskog kulturno-istorijskog nasljeđa. Analizirana je i pozicija Liberalne partije u suret lokalnim izborima u Herceg Novom u maju 2017. godine. Predsjedništvo je imenovalo potpredsjednicu dr Dubravku Vujičić za korodinatorku liberala za izbore u Herceg Novom", zaključuje se.

Bonus video: