Predsjedništvo Pozitivne: Bogojević i SDP su prevarili birače

Izvor blizak Bojaniću je kazao da je Pajović odbio da u dnevni red uvrsti tačke o vanrednom kongresu, Perić tvrdi suprotno
78 pregleda 0 komentar(a)
Pozitivna CG, Darko Pajović,, Foto: Savo Prelević
Pozitivna CG, Darko Pajović,, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2014. 05:36h

Ponašanje Socijaldemoratske partije (SDP), ali i nosioca liste Evropsko lice Podgorice Dragana Bogojevića, krajnje je neodgovorno prema građanima Podgorice, koji su većinski glasali za smjenu vlasti u Glavnom gradu i ovakav čin "političke prevare" nezabilježen je u istoriji Crne Gore, zaključilo je sinoć Predsjedništvo Pozitivne Crne Gore.

Predsjedništvo te partije sinoć formalno nije raspravljalo o zakazivanju vanrednog kongresa, zahtjevu osam od 14 članova tog tijela za smjenom Pajovića i stanjem u stranci.

Izvor blizak taboru koji predvode Mladen Bojanić i Dritan Abazović kazao je "Vijestima" da predsjednik Pozitivne Darko Pajović nije želio da u dnevni red Predsjedništva uvrsti sedam tačaka koje su predlagali, a među kojima su najbitniji zahtjev da se vanredni kongres zakaže za 25. oktobar, da se osude izjave Pajovića u vezi s Bojanićem i Nikolom Neckom Koćalom i da Predsjedništvo organizuje sjednice sa opštinskim i inicijalnim odborima na kojima bi se raspravljalo o stanju u partiji.

Isti izvor tvrdi da je Pajović potpuno paralisao partijske organe kako bi izbjegao smjenu.

Međutim, politički direktor Pozitivne Srđan Perić kazao je sinoć "Vijestima" da Pajović nije bježao od rasprave o vanrednom kongresu, već naprotiv da je jedna od tačaka dnevnog reda koje je predložio bila posvećena tom pitanju.

Perić je "Vijestima" rekao da je Pajović na glasanje stavio dnevni red po sljedećim tačkama: aktuelna politička situacija u Podgorici, koalicija sa SDP-om, bojkot Skupštine Crne Gore i vanredni kongres.

"Nakon što taj dnevni red nije usvojen, Pajović je prekinuo sjednicu i ona će biti nastavljena kada se steknu uslovi za to", rekao je on.

Perić je dodao da je Predsjedništvo prethodno jednoglasno usvojilo proglas kojim se osuđuje SDP i Bogojević.

SDP ostao u čeljustima DPS-a, Bogojević nije nevin

Predsjedništvo Pozitivne Crne Gore najoštrije je osudilo politički kukavičluk SDP-a i izdaju političkih principa koalicije ELPG i odlučilo da raskine tu koaliciju, navodi se u zaključcima koje prenosi agencija Mina.

"Ponašanje SDP-a, ali i nosioca liste ELPG Dragana Bogojevića, krajnje je neodgovorno prema građanima Podgorice, koji su većinski glasali za smjenu vlasti u Glavnom gradu. Ovakav čin političke prevare nezabilježen je u istoriji Crne Gore“, kaže se u zaključcima.

Navodi se da je Pozitivna bila i jeste jedinstvena u težnji da se vlast u Glavnog gradu formira sa opozicionim strankama, nudeći čak i svoje mandate koalicionim partnerima.

"I pored postojanja svih preduslova za formiranje manjinske vlasti sa SNP-om i DF-om, koji su pristali na sve tražene uslove, SDP je odlučio da ostane u političkim čeljustima DPS-a, čime su obesmislili čitav demokratski proces i volju birača Glavnog grada".

Bonus video: