Prekršajni postupak protiv Radničke partije, Stranke Srpskih radikala, Narodne stranke...

„Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja propisano je da odluku o visini članarine za tekuću godinu politički subjekat donosi najkasnije do kraja januara tekuće godine i dostavlja je Agenciji“, navodi se u saopštenju
2 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.02.2016. 14:45h

Agencija za sprječavanje korupcije Crne Gore pokrenula je prekršajne postupke protiv 11 političkih subjekata i odgovornih lica koji nijesu donijeli Odluku o visini članarine za tekuću godinu do kraja januara i nijesu je dostavili Agenciji.

Prekršajni postupci su pokrenuti protiv Građanske partije Crne Gore, Stranke Srpskih radikala, Narodne stranke, Demokratske zajednice muslimana i bošnjaka u Crnoj Gori, Zelene partije Crne Gore, Demokratske stranke jedinstva, Demokratskog centra Boke, Srpske liste, Pokreta za Pljevlja, Radničke partije i Centralne Albanske partije za integracije.

„Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja propisano je da odluku o visini članarine za tekuću godinu politički subjekat donosi najkasnije do kraja januara tekuće godine i dostavlja je Agenciji“, navodi se u saopštenju.

Agencija tu odluku objavljuje na svojoj internet stranici najkasnije u roku od sedam dana od prijema.

„Kaznenim odredbama je propisano da će se politički subjekat kazniti novčanom kaznom u iznosu od 10 do 20 hiljada eura za prekršaj, ako ne donese odluku o visini članarine za tekuću godinu, najkasnije do kraja januara tekuće godine i istu ne dostavi Agenciji“, kaže se u saopštenju.

Iz Agencije su podsjetili da je ona 21. januara, prije isteka propisanog roka, obavijestila sve političke subjekte da su dužni postupiti u skladu sa odredbama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Bonus video: