Princ Abu Dabija stigao u Podgoricu, Vujanović ga odlikovao ordenom

Predsjednik je istakao veliko poštovanje za pomoć Emirata Crnoj Gori, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta
82 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2013. 21:06h

Crna Gora je sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) da sada ostvarila sadržajne i intezivne državne odnose, kazao je princ Abu Dabija, šeik Muhamed Bin Zajed al Nahjan, uz uvjerenje da postoji širok prostor saradnje između dvije države.

On je večeras stigao u Podgoricu, gdje ga je, uz najveće državne počasti, dočekao premijer Milo Đukanović.

I predsjednik Crne Gore Filip Vujanović razgovarao je večeras sa princom Muhamedom.

“Predsjednik je istakao veliko poštovanje za pomoć Ujedinjenih Arapskih Emirata Crnoj Gori, saniranje posljedica od elementarnih nepogoda, zbrinjavanje izbjeglica, projektima u vodosnabdijevanju i podršci razvoju poljoprivrede”, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Navodi se da je Vujanović iskazao zadovoljstvo velikom investicijom na prostoru Kraljičine plaže, za koju je kazao da će izvjesno biti jedan od najatraktivnijih turističkih kompleksa.

On je saopštio očekivanje daljeg razvoja odnosa Crne Gore i UAE, uz uvjerenje da postoji širok prostor saradnje između dvije države.

“Princ Mohamed Bin Zajed Al Nehayana je konstatovao da smo ostvarili sadržajne i intezivne državne odnose, kojima je značajno doprinijela kvalitetna saradnja dvije Vlade mješovitog ekonomskog komiteta kao i posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Ujedinjenim Arapskim Emiratima”, navodi se u saopštenju.

Princ Mohamed je kazao da očekuje dalje unapređenja odnosa sa Crnom Gorom, ocjenjujući da postoji širok prostor takve saradnje.

“On je pozvao Vujanovića da posjeti UAE, što je predsjednik sa zadovoljstvom prihvatio”, dodaje se u saopštenju.

Vujanović je uručio princu Mohamedu Orden Velike Crnogorske zvijezde, “respektijući veliki lični doprinos sadržajnim odnosima Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata”.

Bonus video: