Princ Nikola Petrović uručio donaciju Spomen kući vojvode Gavra Vukovića

Iz razgovora sa predsjednikom opštine vidio sam da imamo zajedničke vizije. Berane sa svojim okolinom ima mnogo mogućnosti za razvoj i mi smo spremni da pomognemo, ne samo iz solidarnosti, već i iz ekonomskih razloga", kazao je princ Nikola
96 pregleda 0 komentar(a)
dragoslav šćekić , princ nikola petrović, Foto: Tufik Softić
dragoslav šćekić , princ nikola petrović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 15.06.2015. 19:24h

Princ Nikola Petrović uručio je donaciju Spomen kući vojvode Gavra Vukovića, prvog crnogorskog diplomate i ministra inostranih poslova u vladi njegovog pradjeda kralja Nikole.

Osim Spomen kući, princ je donacije uručio i Dječjem vrtiću "Radmila Nedić" i Dnevnom centru za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju u ovom gradu na sjeveru Crne Gore.

Princ je boravio u radnoj posjeti Beranama gdje se sastao sa predstavnicima lokalne urpave. On je nakon razgovora sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem kazao da želi sa svojom fondacijom da bude prisutan u ovom gradu preko djece i preko kulture.

"Iz razgovora sa predsjednikom opštine vidio sam da imamo zajedničke vizije. Berane sa svojim okolinom ima mnogo mogućnosti za razvoj i mi smo spremni da pomognemo, ne samo iz solidarnosti, već i iz ekonomskih razloga. Mi smo danas zasadili drvo i nadam se da ćemo sljedeće godine gledati kako se to drvo razvija", kazao je princ Nikola.

Šćekić je rekao da Berane ima potrebu da bude domaćin princu Nikoli Petroviću i iz istorijskih razloga, ali da su razgovarali i o budućnosti.

"Razgovarali smo o razvoju grada. Zainteresovani smo za rad Fondacije. Mi smo zahvalni na donacijama. To su konkretni primjeri kako treba da se odnosimo prema gradu i prema građanima Berana u čitave Crne Gore, kao što i priliči vladarskoj porodici", naglasio je Šćekić.

Princ Nikola je iskoristio priliku da razgovara i sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka u Beranama, nakon čega je obišao tri gradske ustanove kojima je uručio donacije.

Opština Berane je princu priredila izlet na Jelovicu i domaćinski ručak na ovoj planini koja čini dio šireg masiva Bjelasice.

Bonus video: