Privedena dvojica aktivista DPS-a

Adžović je ispričao da je jedan od okupljenih nekoliko minuta psovao i vrijeđao poslanike Rifata Rastodera i Azru Jasavić
189 pregleda 20 komentar(a)
Selman Adžović, Foto: Facebook
Selman Adžović, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.05.2014. 22:17h

Kandidat Pozitivne za odbornika u Tuzima Amar Šabotić podnio je prijavu protiv Mersudina Hadžajlića i Saldina Hota koji su ga napali na sportskom poligonu na Karabuškom polju uoči promotivnog skupa koalicije SDP-Pozitivna.

Prema informacijama “Vijesti”, prije početka skupa Šabotiću su prišli Hadžajlić i Hot, obučeni u majice DPS koalicije, i nakon nekoliko uvrijedljivih dobacivanja pokušali da na njega nasrnu fizički. Prema jednom izvoru Šabotić je i udaren. Zbog toga je intervenisala policija, a napadači su privedeni.

Nosilac liste “Evropsko lice Tuzi” Selman Adžović ispričao je "Vijestima" da su im na Karabuškom polju "doček" napravile pristalice DPS-a, koji su, kako je naveo, imali jasne zadatke...

"Fizičkim nasiljem, grubim psovanjem i drugim vidovima kršenja javnog reda i mira, ova grupa aktivista i pristalica DPS-a se tu našla sa jasnim zadatkom da onemogući građane u ostvarivanju prava na slobodno okupljanje, kao i prava na izražavanje", naveo je Adžović.

On je ispričao da je jedan od okupljenih nekoliko minuta psovao i vrijeđao poslanike Rifata Rastodera i Azru Jasavić.

Adžović je naglasio da očekuje reakciju predstavnika DPS-a Tuzi, DPS-a Podgorica "koji doprinose ovakvom ambijentu nasilja i progona neistomišljenika".

Bonus video: