Prof. dr Kostić Mandić podržala koaliciju “Za 21. vijek”

Ona ističe da ova generacija političara ima jedinstvenu priliku da “poslije puno godina sprovede u djelo većinsko opoziciono raspoloženje građana Podgorice”
1123 pregleda 2 komentar(a)
Maja Kostić Mandić, Foto: Koalicija za 21. vijek
Maja Kostić Mandić, Foto: Koalicija za 21. vijek
Ažurirano: 24.05.2018. 08:09h

Univerzitetska profesorica, prof. dr Maja Kostić Mandić podržala je koaliciju "Za 21. vijek", saopšteno je iz ove koalicije.

"U koaliciji “Podgorica za 21. vijek“ prepoznajem sugrađane koji se iskreno zalažu za pravu demokratizaciju na lokalnom nivou, uz aktivno učestvovanje građana u donošenju odluka o najznačajnijim pitanjima iz oblasti uređenja prostora. Time se smanjuje prostor za korupciju i stvaraju temelji za izgradnju osjećaja odgovornosti i pripadnosti jednoj zajednici. A ako nešto doživljavate kao svoje sa više pažnje ćete pristupiti i odlaganju otpada i uređenju i održavanju zelenih površina, i nećete ostati nijemi na ideje o izgradnji višespratnica na zelenim površinama ispred vaše zgrade", kazala je Kostić Mandić.

Kostić Mandić je profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u oblasti Međunarodnog privatnog prava i Prava zaštite životne sredine.

Ona ističe da u koaliciji “Za 21. vijek” prepoznaje sugrađane koji se godinama bave temama od značaja za Podgoricu, koji znaju naziv svake ulice, ali znaju i svaki problem i „crnu tačku“ u gradu, a važnije od svega je da nude rješenja za nagomilane probleme u upravljanju gradom.

“Rođena sam u Titogradu a živim u Podgorici, sa Titogradom u srcu. Svako ko je i malo putovao zna da moj rodni grad nije grad koji ćete zavoljeti na prvi pogled. Malo je gradova u svijetu koji nemaju očuvano staro gradsko jezgro, kao što je to slučaj sa mojim gradom. I nije to samo zbog nepovoljnih istorijskih prilika. U poslednje dvije decenije grad je pretrpio značajne promjene. Mnogo se izgradio (negdje i previše i neplanski). Dobio je na količini betona i stakla, a zanemario svoje rijeke i svoju dušu. I manje je moj, nego Titograd”, ukazala je Kostić Mandić.

Ona podsjeća da će dobronamjerni posjetioci pohvaliti da grad ima mnogo zelenila, lijepih mjesta za izlaske, dok se neizostavni komentari odnose na mlade.

“Mi, stanovnici Podgorice znamo da ovaj grad zaslužuje da bude pravi evropski grad, što podrazumijeva i bolje upravljanje nego što je to bilo do sada. Želim da vidim da se pruža prilika i mogućnost da svi građani koji su za to zainteresovani mogu da učestvuju u odlučivanju o najvažnijim pitanjima koja se odnose na razvoj njihove lokalne zajednice (na referendumu, kao i na javnim raspravama koje se neće održavati u avgustu i za vrijeme novogodišnjih praznika)”, ukazala je Kostić Mandić.

Ona ističe da ova generacija političara ima jedinstvenu priliku da “poslije puno godina sprovede u djelo većinsko opoziciono raspoloženje građana Podgorice”.

“A mi treba da im pružimo šansu da pokažu da li znaju i da li hoće da doprinesu da Podgorica bude svih njenih građana”, zaključila je prof. dr Kostić Mandić.

Bonus video: