Promjena u rožajskom DPS-u: Novi šef Kalač ili Dautović

Rožajski DPS je proteklih 16 godina bio najuspješniji odbor u državi. Apsolutnu vlast je osvajao u četiri mandata, od kojih tri za vrijeme Murićeve vladavine
206 pregleda 11 komentar(a)
GO DPS Podgorica, Foto: Savo Prelević
GO DPS Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2015. 08:00h

Najozbiljniji kandidati za novog šefa rožajskog DPS -a su Bećir Kalač i Mersudin Dautović, saznaju „Vijesti“ iz više izvora.

Prema dijelu izvora, veću podršku u lokalnom odboru trenutno ima Kalač koji je direktor Pošte u Rožajama i brat od strica bivšeg gradonačelnika Nusreta Kalača.

Dautović je takođe jedan od bližih saradnika Nusreta Kalača koji je za vrijeme prethodne vlasti obavljao posao glavnog administratora u Opštini. Novi predsjednik zamijeniće Šefkiju Murića koji je na tom mjestu bio 12 godina.

Rožajski DPS je proteklih 16 godina bio najuspješniji odbor u državi. Apsolutnu vlast je osvajao u četiri mandata, od kojih tri za vrijeme Murićeve vladavine. Rožajski odbor je fijasko doživio na majskim izborima, kada mu je opalo povjerenje za oko 1.500 glasova, što ih je koštalo sedam mandata u lokalnom parlamentu i gubitka vlasti.

U Budvi i Kolašinu juče su održane izborne konvencije. Dugogodišnji lider budvanskog DPS-a Boro Lazović, koji je iz zdravstvenih razloga bio odustan, obratio se pismom u kojem je naveo da je vrijeme da u Budvi neko unese novu energiju. On se zahvalio na "lijepoj i plodonosnoj saradnji” predsjedniku DPS Milu Đukanoviću.

Na jučerašnjoj konvenciji DPS-a nije bilo predsjednika SDP-a, dok su prisustvovali predstavnici LP-a, SNP-a i CDU.

Kovačević novi šef DPS Danilovgrad

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica-Beba Kovačević najvjerovatnije će biti novi šef Opštinskog odobra DPS-a u Danilovgradu. To je "Vijestima" juče potvrđeno iz više izvora u DPS-u.

Jedan od njih kazao je da Kovačević od svih predloženih kandidata uživa najviše povjerenje predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, ali i njihovog biračkog tijela u tom gradu:

"Istraživanje je pokazalo da Kovačević uživa puno povjerenje građana".

Opštinska izborna konvencija biće održana u narednih nekoliko dana, a Kovačević će, ako bude izabrana, na tom mjestu zamijeniti dr Miodraga Đurovića.

Filip Vuković ostaje šef u Pljevljima?

Na mjesto šefa pljevaljskog odbora DPS-a, prema informacijama “Vijesti”, ponovo će biti izabran Filip Vuković. Član Predsjedništva DPS-a Milutin Simović ponudio je juče saradnju svim političkim partijama koje dobro misle Crnoj Gori.

On je, obraćajući se učesnicima izborne konferencije opštinske organizacije DPS-a u Pljevljima kazao da „ovovremeni izazovi i izazovi u budućnosti traže takav pristup“.

U saopštenju DPS-a izdatom nakon konferencije navedeno je da je Opštinski odbor znatno inoviran, da je u njemu veliki broj mladih ljudi, a preko 30 odsto su žene.

Bonus video: