Puno pričaju, ali gube na izborima

Najviše odborničkih pitanja postavio je Lekić, prosječno četiri po sjednici, dok je 18 odobnika skupštinske većine postavilo svega dva pitanja
123 pregleda 4 komentar(a)
Milan Lekić, Foto: Goran Malidžan
Milan Lekić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.07.2018. 17:51h

Najaktivniji odbornik pljevaljske Skupštine lani je bio Milan Lekić (Nova) - na pet sjednica imao je 45 diskusija i 21 repliku, odnosno prosječno za govornicom je bio 13 puta po sjednici.

To pokazuje evidencija o broju diskusija i replika koju vodi služba Skupštine.

Lekić će biti i u novom sazivu parlamenta, ali i pored aktivnog učešća u raspravama Nova je na nedavnim izborima osvojila dva mandata, tri manje nego što je imala.

Jedan od aktivnijih odbornika bio je i odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić koji je za govornicom bio 54 puta. Njemu je evidentirano 35 diskusija i 19 replika.

Najaktivniji odbornik iz skupštinske većine koju predvodi DPS je predsjednik Skupštine Tarik Gadžović. Njemu su evidentirane 22 diskusije i isto toiko replika.

Zdravko Bajić (SNP) diskutovao je 22 puta, a replicirao 11.

Aktivan je bio i Nikola Rovčanin koji je nakon napuštanja Nove i prelaska u Demokrate nastupao kao nezavisni odbornik. On je za skupštinskom govornicom lani bio 27 puta.

Pet odbornika nijednom nije izlazilo za skupštinsku govornicu - Sabrina Hadžiosmanović, Predrag Cvijović i Vojislav Zindović iz DPS-a i Dušan Jović i Danijela Anđelić iz SNP-a.

Po jednom su govorili Zoran Tabaš (DPS) i Olga Danilović (SNP).

Odbornici primaju mjesečno naknadu u iznosu od oko 150 eura.

Najviše odborničkih pitanja postavio je Lekić, prosječno četiri po sjednici, dok je 18 odobnika skupštinske većine postavilo svega dva pitanja.

Ni vlast ni opozicija lani nijesu održali nijedan sastanak sa predstavnicima građana i civilnog sektora.

Bonus video: