PZP: Albanske stranke po tajnom dogovoru glasale za Vučinića

PzP, kako su saopštili, očekuje da će kolege Bardli, Nimanbegu i Siništaj podrobno informisati crnogorsku javnost
55 pregleda 0 komentar(a)
Skupština Medojević, Foto: Boris Pejović
Skupština Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.03.2012. 16:40h

Pokret za promjene (PzP) zatražio je od poslanika manjinskih stranaka da saopšte sadržaj političkog dogovora koji je, kako smatraju, prethodio njihovoj odluci da omoguće imenovanje Bora Vučinića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Vlada je imenovala Vučinića za direktora ANB, nakon što su poslanici u srijedu, glasovima Demokratske partije socijalista (DPS) i manjinskih stranaka, podržali predlog o njegovom imenovanju.

Iz te partije navode da je demokratsko pravo Bardhija, Nimanbegua i Siništaja da izglasaju Vučinića za šefa Udbe.

Iz te partije navode da je demokratsko pravo Bardhija, Nimanbegua i Siništaja da izglasaju Vučinića za šefa Udbe, ali da vjeruju da se u pozadini tog glasanja nalazi “neki krupan politički dogovor čiji je sadržaj nepoznat crnogorskoj javnosti”.

“PzP zahtijeva od pomenutih kolega poslanika da javno saopšte sadržaj političkog dogovora koji je prethodio njihovoj odluci da budu odlučujući “tas na vagi”, i da svojim glasovima omoguće da partijski aktivista Vučinić postane šef crnogorske Udbe”, naveli su iz PzP-a.

Pravo javnosti da zna

Oni smatraju da crnogorska javnost ima pravo da zna o kakvim se političkim obećanjima radi - da li su u pitanju teritorijalne koncesije, ustavne promjene, zakonska usklađenja, ili su po srijedi neke stranačke interesi.

PzP, kako su saopštili, očekuje da će kolege Bardli, Nimanbegu i Siništaj podrobno informisati crnogorsku javnost.

“Istovremeno, PzP ponavlja već iznijetu ocjenu – da se radi o lažnim obećanjima DPS, i da će kolege albanski poslanici biti još jednom prevareni, kao i toliko puta do sada”, poručuju iz te stranke.

PzP, kako su saopštili, očekuje da će kolege Bardli, Nimanbegu i Siništaj podrobno informisati crnogorsku javnost.

“Ali niti mi niti čitava crnogorska javnost ne uspijeva da dokuči razloge kojima su se kolege Bardhi, Nimanbegu i Siništaj rukovodile prilikom tog glasanja”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da je Vučinić, odmah nakon preuzimanja resora odbrane, za svog najbližeg saradnika postavio čovjeka koji je, kako se dodaje, osmislio, planirao i proveo akciju Orlov let.

Iz PzP-a su zaključili da su Bardhi, Nimanbegu i Siništaj, glasajući za Vučinića, dali odlučujuće glasove za izbor “ne samo šefa Udbe, već i čitave jedne kadrovske nomenklature koju forsira Vučinić”.

Bonus video: