PzP: Mafija krenula da ruši Lukšićevu Vladu

Evropa od Lukšićeve Vlade očekuje da pokaže spremnost za otklon od prakse njegovog prethodnika. “Čija je politika u EU bila prepoznata kao prošvercerska i promafijaška”, kaže Pavlović.
84 pregleda 0 komentar(a)
koca pavlovic, Foto: Boris Pejović
koca pavlovic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2011. 16:41h

Odbijanje Vlade da sruši crkvu na Svetom Stefanu povod je za sukob u vladajućoj koaliciji, kako bi promafijaške snage što bolje utemeljile zahtjev za ostavku premijera Igora Lukšića, smatraju u Pokretu za promjene (PzP).“Sukob unutar vladajuće koalicije posljedica je zabrinutosti crnogorske mafije na čelu sa predsjednikom Demokratske partije socijalista (DPS), zbog učestalih znakova da bi Lukšićev kabinet mogao da izađe u susret zahtjevima Evropske unije (EU)”, saopštio je portparol PzP-a, Koča Pavlović.On je naveo da Evropa od Lukšićeve Vlade očekuje da pokaže spremnost za otklon od prakse njegovog prethodnika. “Čija je politika u EU bila prepoznata kao prošvercerska i promafijaška”, dodao je Pavlović.

Kako je kazao, predsjednik PzP-a, Nebojša Medojević je, u skupštinskoj raspravi, prilikom izbora nove Vlade, poručio Lukšiću da će biti skoro nemoguće ispuniti sve zahtjeve EU, sve dok se na čelu DPS-a nalazi čovjek “kome evropske reforme mogu ugroziti ličnu slobodu i interese njegove kriminalne korporacije”.

PzP je, već prvih dana, uočio i ukazao na opstrukcije rada Lukšićeve Vlade

“PzP je, već prvih dana, uočio i ukazao na opstrukcije rada Lukšićeve Vlade, koje su dolazile od strane ministra za evropske integracije (Milana Roćena), koji je javno rekao da uslovi EU neće biti ispunjeni, i da neće biti nikakvih hapšenja”, naveo je Pavlović.Prema njegovim riječima, nakon istorijske posjete Lukšića Njemačkoj, u čijoj delegaciji nije bilo Roćena, i nakon direktne podrške koju je kanceler Angela Merkel iskazala Lukšiću lično, a ne, kako dodaje, DPS-u ili Socijaldemokratskoj partiji, “mafija je očigledno uvidjela da je vrag odnio šalu, da su im pozicije ugrožene i da vrijeme radi protiv njih”.“Razgovori u četiri oka, dakle bez nadzora vladajuće porodice, koje je Lukšić imao sa kancelarkom najmoćnije evropske države, unijeli su pometnju unutar kriminalnih krugova.

Okretanje premijera prema Njemačkoj, koja ima ozbiljne rezerve zbog pokroviteljstva crnogorske vlasti nad organizovanim kriminalom, nije moglo proći bez reakcije mafije”, saopštio je Pavlović.

Mafija krenula da ruši Lukšića

Zbog toga je, smatra on, mafija odlučila da krene u rušenje Lukšićeve Vlade, kako bi na njegovo mjesto dovela svog provjerenog kandidata, a kao povod za otvaranje sukoba, dodao je, izabran je slučaj svetostefanske crkve.“Ne bi li se sukob promafijaških i proevropskih snaga još jednom prikazao kao sukob patriota i nepatriota.

Odbijanje Lukšićeve Vlade da sruši crkvicu na Svetom Stefanu koristi se kao tačka oko koje prošvercerske i promafijaške snage koncentrišu pritisak, otvaraju krizu Vlade, i nastoje da što bolje utemelje zahtjev za ostavkom Lukšićevog kabineta”, kaže se u saopštenju.

Pravi vlasnik Svetog Stefana i većeg dijela Crne Gore je počeo da ozbiljno sumnja u Lukšića

Pavlović je ocijenio da zahtjev za rušenjem crkve nije motivisan nikakvim vjerskim, državnim ili patriotskim razlozima.“Već je ta Vladina odluka samo prepoznata kao dobar povod da se otvori sukob i da se zaustavi premijer koji nekontrolisano komunicira sa Berlinom i koji pokazuje volju da izađe u susret Briselskim zahtjevima”, saopštio je Pavlović. “

Pravi vlasnik Svetog Stefana i većeg dijela Crne Gore je počeo da ozbiljno sumnja u Lukšića, pa je svojim izvršiocima naredio da započnu lov na mladog premijera”.Pavlović je dodao da će uskoro vidjeti da li će Lukšićeva Vlada zadrzati najavljeni proevropski kurs ili će se vratiti na “prošvercerski i promafijaški kurs svoga prethodnika”.

Bonus video: