PzP poziva da se glasa za Martijev izvještaj

"Očekujem da će članovi crnogorske delegacije na današnjem glasanju podržati Martijev izvještaj", kazao je Medojević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2011. 17:54h

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević pozvao je članove crnogorske delegacije u parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope da na sjednici podrže izvještaj Dika Martija i inicijativu o pokretanju međunarodne istrage o trgovini ljudskim organima. Medojević je u otvorenom pismu kolegama upozorio da je zalaganje za rasvjetljavanje zločina odrednica državne politike Crne Gore.

"Podsjećam članove crnogorske delegacije, poslanike vlasti i SNP-a, da njihovo evenetualno glasanje protiv Martijevog izvještaja i predloga za sprovođenje međunarodne istrage može biti protumačeno kao nastojanje da se spriječi dolaženje do pune istine o jednom strašnom zločinu, kakav je trgovina ljudskim organima.

Očekujem da će članovi crnogorske delegacije na današnjem glasanju podržati Martijev izvještaj i da će glasati za inicijativu o provođenju međunarodne istrage, jer će jedino tako postupiti u punom skladu sa deklarisanom državnom politikom", kazao je Medojević.

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope raspravljaće o Martijevom izvještaju, u kojem se kosovski premijer Hašim Tači optužuje da je šef albanske mafijaške grupe odgovorne za krijumčarenje oružja, droge i ljudskih organa širom Istočne Evrope.

Medojević se obratio i predsjedniku Evropske narodne partije (EPP) Vilfredu Martensu i šefu te stranke u Skupštini SE Luku Van Den Brandu i objasnio im stav PzP-a o Martijevom izvještaju. Medojević je kazao da očekuje da će poslanička grupa podržati inicijativu o pokretanju međunarodne istrage.

Bonus video: