PzP poziva opoziciju da povuče liste: DPS u Tivtu radi sve po scenariju "Snimak"

Lider PzP je poručio da Sporazum o fer i poštenim izborima koji dio opozicije dogovara sa DPS na državnom nivou, to suštinski nije već je u pitanju „koalicioni sporazum o rekonstrukciji Vlade Mila Đukanovića“ na što će DF znati na pravi način da odgovori
90 pregleda 51 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Siniša Luković
Nebojša Medojević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.04.2016. 18:17h

Pokret za promjene pozvao je opoziciju koja učestvuje na lokalnim izborima u Tivtu da povuče svoje izborne liste jer za nema ni elementarnih uslova za njihovo održavanje u fer i regularnim uslovima.

To je kazao predsjednik PzP Nebojša Medojević večeras na Jazu gdje je promovisan novi Inicijativni odbor PzP za Tivat, a na čijem je čelu Bojan Pavlović.

Podsjećajući da je PzP u Tivtu bio parlamentarna stranka na svim dosadašnjim izborima, Medojević je kazao da sada ne postoje „nikakvi, čak ni elementarni uslovi“ za održavanje izbora zakazanih za 17. april.

"Ne zna se ni po kom zakonu će se oni održati, uređaji koji će biti korišćeni za identifikaciju birača nisu upareni niti povezani sa AFIS bazom podataka MUP-a, tako da je moguće da će u Tivtu glasati fantom-birači i da će doći da glasaju i neki državljani drugih država. Na izborima 2012. bilo je 88 stranih državljana koji su glasali u Tivtu, iako na to nisu imali pravo jer nisu zadovoljavali rezidencijalni uslov", rekao je Medojević.

Naglasio je da se u Tivtu nesmetano sprovodi scenario iz afere „Snimak“ i da su na djelu brojne zloupotrebe i pritisci.

"Od aerodroma, preko Opštine, „Morskog dobra“, kompanije Pitera Manka koji je strateški investitor- politički partner i prijatelj DPS-a, sve je stavljeno u funkciju ds DPS i krašom i zloupotrebama i svim onim mehanizmima koji su opisani u aferi „Snimak“, pobijedi u Tivtu. Zato pozivam stranke koje za sebe kažu da su opozoicione, a prije svih SNP, da povuku svoje liste", kazao je Medojević, dodajući da je „mali ulog učestvovanja na izborima u Tivtu, koliko god je on važan za Tivćane“.

"Ovdje je prevashodno u igri kredibilitet i integritet čitavog političkog sistema u Crnoj Gori, teška borba DF i naroda da se na protestima izborimo za fer i poštene izbore. Svako učestvovanje na ovakvim izborima, unapred namještenim i pokradenim, jeste davanje legitimiteta jednom takvom korumpiranom političkom sistemu", ocijenio je Medojević, istakavši da su „jedini pravi odgovor“ dali DF i Demokrate koji ne učestvuju na tivatskim izborima.

Dodao je da je u Tivtu na djelu „tragikomična izborna trka gdje se svi praktično takmiče ko će da bude koalicioni partner DPS“ .

Lider PzP je poručio da Sporazum o fer i poštenim izborima koji dio opozicije dogovara sa DPS na državnom nivou, to suštinski nije već je u pitanju „koalicioni sporazum o rekonstrukciji Vlade Mila Đukanovića“ na što će, kako je rekao, DF znati na pravi način da odgovori.

Naglasio je da u tim pregovorima učestvuju svi koji su „na ovaj ili onaj način krali poslaničke mandate“ i da je zemlja u dubokoj političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi koja može rezultirati i narušavanjem nejne i bezbjednosti okruženja jer se „sistem urušava“ a obračuni jakih kriminalnih krugova povezanih sa vrhom vlasti već su počeli.

Istakao je da u RTCG „ima hiljadu Radojki (Rutović) i da ona „možda bude i bolji profesionalac nego neko ko će doći na njeno mjesto političkom trgovinom Đukanovića i Ranka Krivokapića".

"Politička sitacija se ipak raščišćava jer onaj ko uđe u Vladu Đukanovića prestaje da bude opoziciona partija i postaje režimska stranka. DF već priprema čitav niz odgovora na tu situaciju i suštinsku kolaboraciju opozicionih partija sa Đukanovićem jer u Sporazumu nema ama baš nijednog mehanizma kojima će se spriječiti krađa izbora", istakao je lider PzP.

On je situaciju uporedio sa onom u Makedoniji gdje opozicija bojkotuje izbore iako je tamo pod pritiskom EU, napravljen daleko povoljniji ambijent nego što je u Crnoij Gori.

Bonus video: