Računi za mobilne usluge Vlade Crne Gore do 38.644 eura

Generalni sekretarijat obezbijedio pakete za 210 korisnika iz Vlade
562 pregleda 2 komentar(a)
Vlada plaća račune za mobilne: Marković, Foto: Boris Pejović
Vlada plaća račune za mobilne: Marković, Foto: Boris Pejović

Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore potrošiće preko 38 hiljada eura na usluge mobilne telefonije i mobilnog interneta. Kako se navodi u odluci Sekretarijata, na čijem je čelu Nataša Pešić, ugovor će biti sklopljen sa Crnogorskim telekomom, a Vlada će toj kompaniji platiti za godinu platiti 38.644 eura.

Ugovorom je predviđeno da svaki pretplatnik ima na raspolaganju 110 minuta razgovora prema drugim mobilnim operaterima i fiksnim mrežama u Crnoj Gori. Navodi se da će 300 pretplatnika, osim standardnog paketa, imati uključene razgovore i prema Agenciji za nacionalnu bebjednost (ANB) dok je 250 korisnika moći da zove i Skupštinu Crne Gore.

Upravu policije moći će da zove 2.600 korisnika, a Generalni sekretarijat predsjednika Crne Gore 50 pretplatnika. Ugovorom je predviđeno, kako se navodi, da 400 pretplatnika u okviru plaćenog paketa usluga može zvati i Sekretarijat sudskog savjeta, a njih 190 Vrhovno državno tužilaštvo.

“Saglasno Uredbi o Generalnom sekretarijatu Vlade gdje, između ostalog, Sekretarijat obavlja poslove koji se odnose na informisanje javnosti o radu Vlade. To podrazumijeva i praćenje aktivnosti rada predsjednika Vlade, potpredsjednika i ministra bez portfelja, na teritoriji cijele Crne Gore, zbog čega Služba za odnose sa javnošću ima potrebu za brzim dostavljanjem materijala sa terena i njihovim objavljivanjem na veb sajtu Vlade. Naručilac se zato opredijelio za potkriterijum kvalitet usluge kako bi kroz tehničko-tehnološke karakteristike servisa koji će doprinijeti kvalitetu usluge, obezbijedio nesmetan rad i funkcionisanje organa”, navodi se u odluci Generalnog sekretarijata Vlade. Pojašnjava se i da Generalni sekretarijat mora da obezbijedi kvalitetan servis mobilnih komunikacija za 210 korisnika, među kojima su dvoje iz grupe VIP1 a 20 iz grupe VIP 2 i kao i za 110 korisnika interneta na mobilnom telefonu.

Bonus video: