Radman: Otići ću kad to bude politička volja

Izbor traži smjenu Radmana i potpredsjednika Opštine Dragana Jankovića koji obavlja funkciju predsjednika Opštine
61 pregleda 3 komentar(a)
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.02.2017. 19:16h

Doveden sam političkom voljom i tako treba i da odem, kazao je juče predsjednik hercegnovske Skupštine Andrija Radman povodom inicijativu Građanske liste Izbor za njegovu smjenu.

“Ne postoji pravni model da se razrješi neko ko obavlja funkciju predsjednika Opštine. Riječ je o zakonu koji kaže da će funkciju predsjednika Opštine obavljati potpredsjednik do izbora novog gradonačenika”, kazao je Radman.

Izbor traži smjenu Radmana i potpredsjednika Opštine Dragana Jankovića koji obavlja funkciju predsjednika Opštine.

Radman je ocijenio da u Herceg Novom ništa nije po procedurama koje je zakon mogao da predvidi i da u praksi postoji nešto što nikome od zakonodavaca nije moglo pasti na pamet.

Za odbornika Nikolu Gojkovića, lidera Građanskog saveza koji se prije dvije godine izdvojio iz Izbora, inicijativa je „neozbiljna, diskutabilna i pravno neutemeljena“.

“Dolazi od onih koji su kao dio vladajuće koalicije donedavno imali sve instrumente u rukama da to urade“.

Odbornica Izbora Nataša Martić je kazala da još nisu sakupili 13 potpisa koliko je potrebno da bi se inicijativa našla u skupštinskoj proceduri.

Na jučerašnjoj sjednici utvrđeno je da će i budući sastav parlamenta imati 34 odbornika. SO je skratila mandat 3. februara.

Juče je donesena odluka o imenovanju Božidara Kneževića za zamjenika člana OIK, umjesto Ane Stanišić.

Bonus video: