Radna grupa u ponedjeljak o predlozima zakona: Možda bude glasanja

Radna grupa za izborno zakonodavstvo vjerovatno u ponedjeljak odlučuje o predlozima zakona
0 komentar(a)
radna grupa, Foto: Savo Prelević
radna grupa, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2013. 19:45h

Radna grupa za izborno zakonodavstvo privela je svoj posao kraju i čeka se zakazivanje sjednice na kojoj će podgrupe koje su bile zadužene za izmjene i dopune zakonskih akata predstaviti nacrte zakona koje su izradile.

O nacrtima će se na sjednici tog tijela još jednom diskutovati i odlučiti kako će izgledati predlozi zakona koji će biti dostavljeni za glasanje na plenumu.

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić kazala je za “Vijesti” da je u saradnji sa Miodragom Vukovićem iz Demokratske partije socijalista (DPS) “finiširala” Nacrt zakona o registru prebivališta i boravišta.

Kopredsjedavajući tog radnog tijela, poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić i Demokratske partije socijalista Milutin Simović su, prema informacijama “Vijesti”, van Crne Gore i čeka se njihov povratak da bi se zakazala sjednica, a to će najvjerovatnije biti u ponedjeljak.

Planirano je da se povede rasprava kako bi se iskristalisalo mišljenje i utvrdilo koji predlozi imaju najveću podršku kako bi ušli u predlog zakona o kojem će raspravljati parlament. Prema izvoru iz tog tijela ne treba isključiti ni glasanje za ponuđene alternative.

Bonus video: