Radonjić ne stiže za izbore

Demokrate će insistirati da Radonjić bude razriješen sa funkcije
0 komentar(a)
Radne grupe, Foto: Savo Prelević
Radne grupe, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2015. 16:34h

Agencija za sprečavanje korupcije teško da će od 1. januara, kako to predviđa zakon, biti operativna i spremna da se uključi u izborni proces, ocijenili su predstavnici Demosa i URA nakon sjednice Radne grupe parlamentarnog dijaloga na kojoj je saslušan direktor Agencije Sreten Radonjić .

Iz Evropske komisije ranije su poručili da je puna operativnost tog organa jedno od privremenih mjerila od čijeg će ispunjavanja zavisiti dalji proces pregovora sa EU.

Funkcioner Demosa, Goran Danilović kazao je da je Radonjić informisao članove Radne grupe da je Agencija dobila prostorije za rad. “Ja nisam stekao utisak da će sve to biti useljivo pa samim tim i Agencija funkcionalna od 1. janura. Pretpostavljam da postoje značajne procedure. Ono što me čini nespokojnim je da li će agencija biti funkcionalna na nivou da prati izbornu kampanju za lokalne izbore čiji rokovi se približavaju, i državne koji su evidentni u idućoj godini”, rekao je Danilović. Danilović je dodao da u Demosu ne bi voljeli da zapošljavanja u agenciji budu u toku izborne kampanje.

Potpredsjednik URA Rade Bojović rekao je da će biti problema oko osposobljavanja jedne važne institucije za njeno učešće u izbornom procesu.

Funkcioner Demokrata Neven Gošović je rekao da će ta partija insistirati da Radonjić bude razriješen jer je izabran na funkciju kao penzioner i iza njega ne stoje rezultati koji ukazuju da će se uspješno boriti protiv korupcije.

Poslanik DPS-a Milutin Simović rekao je da će Agencija biti spremna da se od početka 2016. uključi u izborni proces. Spasoje Kovačević iz SNP-a kazao je da je ta partija tražila da na nekoj od narednih sjednica Radne grupe bude saslušan i VDT Ivica Stanković. ”Kako bi informisao o postupcima i svim istragama koje su vođene za zloupotrebu državnih resursa u predizbornim kampanjama”, rekao je Kovačević novinarima.

Politički direktor Pozitivne Aleksandar Ražnatović rekao je da se nazire politička volja da se implementiraju svi zakoni kako bismo imali fer i slobodne izbore.

Bonus video: