Radovanić o istraživanju CEDEM: Znoji li se Đukanović danas kao na konferenciji u Vili Gorica?

"Čak i CEDEM više ne krije brodolom Demokratske partije socijalista. Pad Đukanovića će biti bolan za kriminalce i oligarhe a srećan za Crnu Goru", ocijenio je generalni sekretar URE, Milenta Radovanić
1340 pregleda 0 komentar(a)
Radovanić, Foto: URA
Radovanić, Foto: URA

Građanski pokret URA ocijenio je da je današnje istraživanje CEDEM-a znak da je krenuo nezaustavljivi pad Mila Đukanovića.

“Najvažniji pokazatelj istraživanja je nikad slabiji rejting Demokratske partije socijalista. Sve afere koje su isplivale i protesti koji su se dešavali evidentno su uzeli danak. Možda i najvažniji element istraživanja jeste da sve više građana polako napušta stege koje im je nametnula tridesetogodišnja nepromijena vlast i da oslobođeni straha sve jače govore da su protiv DPS. Čak i CEDEM više ne krije brodolom Demokratske partije socijalista. Pad Đukanovića će biti bolan za kriminalce i oligarhe a srećan za Crnu Goru. Pitamo se samo znoji li se Đukanović danas kao na pres konferenciji u Vili Gorica”, ističe generalni sekretar URE, Mileta Radovanić.

Kako navode istraživanje treba uzeti sa određenom dozom rezerve.

“Važno je istaći da istraživanje treba čitati kao relativno, ne nasijedajući na moguću političku kalkulaciju koja se često krije iza naručioca istraživanja. Ovo ne treba da bude nikakav signal opoziciji da pohrli na izbore već moramo svi zajedno nastaviti našu misiju stvaranja snažnog pritiska na vlast u cilju ostvarivanja mogućnosti za fer i demokratsko izjašnjavanje. Ukoliko do toga dođe, DPS neće imati ni ovih navedenih 34%”, kazao je Radovanić

U URI se, kažu, nisu nikada bavili kalkulacijama i istražvanjima.

“Što se Ure tiče, nikada se nismo bavili istraživanjima već smo potpuno samouvjereno vodili svoju politiku. Pokušavamo da na sve načine izgradimo jasnu proevropsku alternativu i ponudimo konstruktivnu i jasnu političku opciju koja svoj program neće bazirati na populizmu, lažnom patriotizmu ili prevaziđenoj politici prošlosti. Raduje nas da je i CEDEM konstatovao da smo porasli duplo u odnosu na prošlu godinu. To potvrđuje i veliki priliv novih članova i simpatizera koji se desio u toku proljeća. URA se nikada nije bavila politikanstvom i kalkulacijama već isključivo željom za promjenama. Očigledno je da sve više građana prepoznaje našu iskrenu borbu za bolju i drugačiju Crnu Goru”, zaključio je Radovanić.

Bonus video: