Radovanić: Sin Blažo potvrdio da je otac Milo lagao. Ko su dva prijatelja?

"Odbrana je sve tanja i smušenija, a Đukanović se sve više znoji"
14078 pregleda 13 komentar(a)
Radovanić, Foto: Građanski pokret URA
Radovanić, Foto: Građanski pokret URA

Koliko je krizni menadžment Demokratske partije socijalista (DPS) loš najbolje govori jučerašnje smiješno saopštenje Capital Investa, firme sina predsjednika Crne Gore, Blaža Đukanovića, saopštio je danas Mileta Radovanić, generalni sekretar Građanskog pokreta URA.

"Oni su potvrdili da je bivši vlasnik, stariji Đukanović (otac) godinama lagao crnogorsku javnost, tvrdeći da je kredit za svoj prvi milion uzeo na svoj ugled. Da se podsjetimo, Đukanović je najprije rekao da je kredit uzeo na osnovu svog ugleda. Firma Capital Invest je juče jasno istakla da je pomenuti kredit uzet uz žiriranje dva prijatelja čime su Mila Đukanovića uhvatili u laži", istakao je Radovanić.

On je dodoa da izgleda da Milana Roćena, Srđana Kusovaca i Bebu Popovića stiže umor.

"Kako to obično biva, stižu nova nepočinstava pa svakim danom srljaju u nove greške, odbrana je sve tanja i smušenija, a Đukanović se sve više znoji. Umjesto da se brane ćutanjem, svjesni da je Đukanović lagao, oni su se odlučili na najbizarnije objašnjenje. Govore da je kredit uzet legalno, što niko nije ni doveo u pitanje. Da razjasnimo, ključno pitanje se odnosi na garanciju, odnosno ovdje je riječ o tome ko je žirirao. Duško Kenžević je rekao da je on bio žirant, ali Capital invest tvrdi drugačije, navodeći da su to neka dva nova prijatelja", kazao je Radovanić.

Rekao je i da GP URA javno pita Capital invest: "Ko su dva prijatelja koja su žirirala Djukanoviću?"

"Dajte imena i prezimena. S obzirom da se radi o velikoj sumi, evo novih svjedoka i novih dokaza o umiješanosti krupnog kapitala u politički proces. Jeste li sigurni da i to nisu neki umišljeni prijatelji. Možda su i oni plaćali odmore vođi na egzotičnim destinacijama? Ili ćemo morati da čekamo novu aferu, novi pres gdje će vođa okupan u svom znoju tvrditi da mu i to nisu prijatelji?", poručio je Radovanić.

Generalni sekretar GP URA navodi i da je takođe, zanimljivo objasniti kako su znali da će akcije Prve banke biti na cijeni, a kojom su htjeli zamijeniti garanciju za kredit nakon dvadeset dana.

"Pa Prva banka nije Google ili Apple da je tržiste toliko sigurno za njene akcije. Jasno je da je tu posrijedi bila projektovana neka korupcionaška strategija. Milu Đukanoviću za njegovo dobro preporučujemo da da otkaz svojim medijskim savjetnicima. Loša im je strategija i jadni su im pokušaji da operu kriminalnog Đukanovića. Ukoliko ovako nastave, ne bi nas čudilo, da Milo pokrene instragram profil i svaki dan objavljuje stvari koje će da ga diskredituju. Kad ga demantuju ljudi iz kuće, sve što je preostalo je da demantuje i sam sebe", zaključio je Radovanić.

Bonus video: