Radović ide kod Đukanovića u kabinet?

Zamjenik glavnog pregovarača trebalo bi da bude imenovan za šefa kabineta Đukanovića
1179 pregleda 3 komentar(a)
Miodrag Radović, Foto: Skupstina.me
Miodrag Radović, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 20.07.2018. 05:25h

Zamjenik glavnog pregovarača Miodrag Radović trebalo bi da bude imenovan za šefa kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saznaju “Vijesti”.

Radović je radio kao sekretar u Ministarstvu za evropske poslove, u vrijeme kada ga je vodio Aleksandar Andrija Pejović, ali je za zamjenika glavnog pregovarača za pravne tekovine imenovan nakon što je ministarstvo ukinuto odlukom Vlade. Tada je formirana kancelarija glavnog pregovarača, koja funkcioniše pri kabinetu premijera.

Iako je, polaganjem predsjedničke zakletve krajem maja, Đukanović zvanično postavljen na mjesto šefa države u njegovom kabinetu se za sada nalaze samo Milan Roćen, kao glavni savjetnik predsjednika, i Andrijana Marković koja je imenovana za savjetnika predsjednika za odnose sa javnošću. Roćen i Marković su bili u Đukanovićevom savjetničkom timu i u vrijeme kada je bio na funkciji premijera.

Mediji su ranije objavili i da bi aktuelni gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović mogao biti imenovan za generalnog sekretara predsjednika, nakon što Ivan Vuković u lokalnom parlamentu bude izabran za prvog čovjeka Glavnog grada.

Dok na zvaničnom sajtu predsjednika Crne Gore za sada nema podataka o Đukanovićevim najbližim saradnicima, iz njegovog kabineta “Vijestima” nijesu odgovorili kada će biti imenovani saradnici predsjednika. Iz Đukanovićevog kabineta “Vijestima” nije odgovoreno ni kada će biti imenovan generalni sekretar ni da li će šef države i kada formirati savjete, komisije i radne grupe, na koje ima pravo prema Zakonu o predsjedniku.

Tim Zakonom je, između ostalog, predviđeno i da poslovima službe predsjednika rukovodi generalni sekretar, ali nije predviđeno koliko savjetnika može imati šef države i za koje oblasti. U

Zakonu se navodi i da predsjednik posebnim aktom određuje sastav, broj i djelokrug stalnih i privremenih radnih tijela. Zakonom je predviđeno i da se novac za funkcionisanje kabineta predsjednika obezbijeđuje iz državnog budžeta.

Bonus video: