Radović uvjeren u pobjedu DPS-a na lokalnim izborima u Herceg Novom

"Na osnovu svega što su naši planovi i mjere, odgovorno mogu da kažem da ćemo u kratkom roku pred Novljane izaći sa konkretnim rezultatima. Moraćemo da saniramo i postojeću situaciju u opštinskim institucijama, od kojih je većina predugo u v.d. stanju i njihov rad je gotovo paralisan"
66 pregleda 24 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Slobodan Radović, Foto: Dps.me
DPS Herceg Novi, Slobodan Radović, Foto: Dps.me
Ažurirano: 07.12.2014. 20:47h

Nosilac liste Demokratske partije socijalista (DPS) za lokalne izbore u Herceg Novom, Slobodan Radović, uvjeren je u pobjedu te stranke, navodeći da će mu prioritetni zadaci kada bude na čelu te Opštine, biti rješavanje problema vodosnabdijevanja i komunalne infrastrukture.

"Apsolutno sam uvjeren da će DPS biti na čelu nove gradske vlasti u Herceg Novom nakon 14. decembra. U to me uvjerava, prije svega, podrška građana koju nam svakodnevno pružaju, povjerenje u ljude sa naše odborničke liste i sadržaj našeg programa", rekao je Radović.

Upitan sa kim bi eventualno pravio postizborne koalicije, on je kazao da je DPS kao odgovorna partija uvijek spremna da nakon pobjede razgovara sa svima koji dijele njihova programska opredjeljenja "i koji žele da sa nama vrijedno rade i dijele odgovornost za bolju budućnost Herceg Novog i njegovih građana".

Iz DPS je saopšteno da samo ta partija ima konkretan program i kadar da počne sa rješavanjem problema, a Radović je rekao da takve tvrdnje temelje na osnovu onog sa čim se svakodnevno srijeću.

Prema njegovim riječima, nikom, pa ni trenutnoj lokalnoj vlasti, ne može izgledati normalno da grad sa preko 30 hiljada stanovnika nema uredno vodosnabdijevanje u 21. vijeku, da nema PUP i DUP, odgovarajućuju komunalnu infrastrukturu, dovoljno hotelskih kapaciteta, da su ulice neosvijetljene, da nema uređenih šetališta i trotoara, putevi katastrofalni a baština zapuštena.

"Razvojne šanse Herceg Novog jesu propuštene, zahvaljujući neradu lokalne vlasti nijesu iskorištene prilike koje su se ukazivale. No, nemamo vremena za osvrtanje na ono što je moglo, a nije se desilo. DPS zaista ima veoma konkretan program, podijeljen u pet cjelina, sa veoma preciznim smjernicama što treba učiniti", kazao je Radović agenciji Mina.

On je rekao da će se uporedo raditi na svim frontovima, kako bi što prije sanirali postojeće stanje i krenuli u razvoj grada.

"Na osnovu svega što su naši planovi i mjere, odgovorno mogu da kažem da ćemo u kratkom roku pred Novljane izaći sa konkretnim rezultatima. Moraćemo da saniramo i postojeću situaciju u opštinskim institucijama, od kojih je većina predugo u v.d. stanju i njihov rad je gotovo paralisan", kazao je Radović.

On je saopštio da želi da nova lokalna uprava bude u svakodnevnoj direktnoj komunikaciji sa Novljanima i da se upravo na njihovim sugestijama mora zasnivati rad opštinskih organa. “Vjerujem da je to ključ uspješnog vođenja grada kakav je Herceg Novi”.

"Odborničku listu čine profesionalci iz različitih oblasti, ekonomisti, pravnici, inženjeri, ljekari, privrednici i mnogi drugi koji su veoma sposobni i stručni da rade u interesu svih građana. Svakome od njih, uključujući i mene kao nosioca liste, Novljani već sada ukazuju povjerenje i očekivanje da ćemo riješiti nagomilane probleme u gradu, a to svima nama čini dodatnu odgovornost i motivaciju" kazao je Radović.

Govoreći o vodosnabdijevanju rekao je da to pitanje opterećuje građane i da je nedopustivo da taj grad bude jedini na crnogorskom primorju koji nije priključen na Regionalni vodovod.

"Nakon pobjede 14. decembra, to će biti jedan od naših prvih poslova. Potom, tu je i uređenje kompletne gradske infrastrukture, jer bez toga ne možemo razvijati nijednu drugu obast, prije svega turizam od koga ovaj grad dominantno živi", ukazao je Radović.

Kako je naveo, do početka turističke sezone naredne godine mora se završiti kolektor, dodajući da će sve kapacitete skoncentrisati na kreiranje urbanističkih planova, koji trenutno ne postoje, kako bi se što prije rekonstruisali stari i izgradili novi hoteli.

"Potencijali za poljoprivrednu proizvodnju u zaleđu Herceg Novog nijesu uopšte valorizovani. Razvoj te djelatnosti biće jedan od naših prioriteta, a posebno pažljivo ćemo raditi na razvoju proizvodnje organske hrane, za što u Herceg Novom postoje idealni uslovi", rekao je Radović.

On je svjestan da Novljani od DPS-a očekuju mnogo, navodeći da je to dodatna odgovornost za njih koji će nakon 14 godina preuzeti vlast.

"Apsolutno vjerujem u sposobnost svakog čovjeka sa odborničke liste DPS "Da pobijedi Herceg Novi–Milo Đukanović" da može, zna i hoće da radi za interes grada i građana što je, u krajnjem, i naš pojedinačni interes, jer smo se svi opredijelili da svoje živote i sudbine vežemo za naš Herceg Novi", uvjeren je Radović.

On je dodao da je veoma zadovoljan tokom čitave kampanje, i da ga posebno raduje učešće velikog broja mladih kako na odborničkoj listi, tako i u terenskim aktivnostima.

"Fokusirani smo na pozitivne poruke koje upućujemo građanima u svim prilikama, političkom konkurencijom se bavimo samo u mjeri neophodnog, jer je naš prioritet da građanima što detaljnije predstavimo naš program i načine za njegovu realizaciju, kako bi Herceg Novi što brže i bezbolnije izašao iz četrnaestogodišnje agonije u kojoj se potpuno nezasluženo našao", rekao je Radović.

On je naveo da bi svoju osnovnu poruku definisao pozivom građanima “ hajde da zajedno stvaramo Herceg Novi kakav svi želimo”.

"I tokom proteklih 14 godina smo se trudili da pažljivo slušamo sve što nam Novljani poručuju i na osnovu tih njihovih potreba smo koncipirali program čijom realizacijom ćemo konačno krenuti naprijed", zaključio je Radović.

Bonus video: