Radović: Zeković je daleko od evropskih vrijednosti

"To što Zeković vidi u Crnoj Gori Sjevernu Koreju i što ima podudarna mišljenja sa Mandićem i Medojevićem, dovoljno govori o njemu"
62 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2014. 13:34h

Predsjednica Savjeta mladih DPS Kolašin i članica OIK Kolašin Jelica Radović reagujući na izjave funkcionera SDP-a Bojana Zekovića saopštila je da kada se govori o "ruganju građanima, zakonu i zdravom razumu", da treba podsjeti građane kako se SDP zajedno sa DF i SNP, "narugao na ponovljenim izborima u Đuđevini u Kolašinu i od čega je zapravo nastao problem".

"Uspjeti za samo dvije sedmice da od nule dođu do 27 glasova na biračkom mjestu Đuđevina može se samo magijom ili nečijom natprirodnom moći. Kako magijski rituali utiču na procese još jedino u pojedinim afričkim plemenima i ne praktikuju se u razvijenim demokratijama, Zeković bi morao da nađe neku paralelu koja bi na briselski način opravdala dešavanja u Đuđevini", saopštila je Radović.

Ona je dodala da Zeković dobro zna da je do trećeg mandata došao tako što su se "glasači iz Đuđevine tjerali da glasaju protiv svoje volje, pa mu se žuri da prigrabi nezaslužene glasove što prije, mimo zakona".

"Istovremeno, možda bi Zeković trebao da potraži savjet od svojih kolega, koji bi mu mogli pomoći da se nauči da je partija kojoj pripada već 17 godinao sastavni dio vlasti i da vrlo često presudno utiče na procese u Crnoj Gori. Čak i sam Brisel, konstatuje da smo mu jako blizu i da predano radimo da budemo dio evropske zajednice. To što Zeković vidi u Crnoj Gori Sjevernu Koreju i što ima podudarna mišljenja sa Mandićem i Medojevićem, dovoljno govori o njemu i njegovim pogrešnim političkim vidicima".

"Kao član Izborne komisije podsjetiću Zekovića da su nakon održanih izbora 25. maja isti članovi Komisije za koje tvrdi da im je interes partije iznad zakona svi potpisali i prihvatili rezulatate izbora,a da je nakon ponovljenih izbora u Đuđevini, na kojim se glasalo sa starom ličnom kartom i na kojim je njegova partija političkom korupcijom došla do trećeg mandata, rezultat glasanja bio 6-6, zbog čega ne mogu biti utvrđeni konačni rezultati izbora u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika", navela je Radović.

Ona je kazala da bi Zeković pitanje gdje je granica koju neki funkcioneri ne bi prešli radi interesa svoje partije, trebalo da postavi članovima svoje partije kada su se ponavljali izbori u Đuđevini.

"OIK je više puta dala zvanična saopštenja o svom radu u kojima je obrazložila pravni osnov za svoje postupanje, pa i njemu preporučujem da se kao pravnik više posveti čitanju zakona i njihovom pravilnom tumačenju kako bi i sam doprinio zakonitom rješenju ove situacije", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: