Radulović: Bez opozicione podrške Vlada ne može pasti

Htio sam da doprinesem buntu, da se uzburka ova žabokrečina i da se mnogi trgnu iz letargije. Vjerujem i Vanji (Ćalović) i Janku (Vučiniću)
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2012. 21:19h

Protesti zbog poskupljenja struje treba da budu politički obojeni, jer ako žele smjenu Vlade protestanti treba ozbiljno da računaju na opoziciju, izjavio je potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.

On smatra da treba formirati široki front nezadovoljnih u koji bi, osim Unije slobodnih sindikata i partija, bili uključeni političari, civilni sektor, studenti, nezavisni intelektualci i mediji. Radulović je kao građanin učestvovao, kako je kazao, jer od organizatora očekuje da pokrenu promjene.

„Htio sam da doprinesem buntu, da se uzburka ova žabokrečina i da se mnogi trgnu iz letargije. Vjerujem i Vanji (Ćalović) i Janku (Vučiniću). Moram da im javno poručim da nema više zaustavljanja i da protesti moraju biti politički obojeni i da samo zajedno možemo do cilja. I to svaki dan, sve jače i jače“, kazao je Radulović.

Htio sam da doprinesem buntu, da se uzburka ova žabokrečina i da se mnogi trgnu iz letargije. Vjerujem i Vanji (Ćalović) i Janku (Vučiniću).

Radulović tvrdi da vladajuća koalicija na sve načine pokušava da zaustavi promjene, navodeći kao primjer odluku Vlade da na čelo Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) postavi odane partijske kadrove.

On smatra da je režim podigao „borbenu gotovost“ na Javnom servisu i strukturama koje će voditi pregovore sa Evropskom unijom.

„Raznim analizama i kontrolisanim medijima pokušavaju da prekomponuju političku scenu u svoju korist. Presreću telefonske razgovore opozicije, mejlove, šire laži i dezinformacije. Priča da su vlast i opozicija iste vrijeđa osnovnu logiku i pamet, jer se duboko razlikujemo a i u opoziciji nijesmo svi isti. Nijesam paranoik, ali je istina da nas prisluškuju i prave reakcije na naše aktivnosti i planove“, upozorio je Radulović.

Opozicija kao alternativa

On smatra da opozicija treba da bude prava alternativa režimu, nastupa zajedno i predstavi se kao ozbiljan partner međunarodnoj zajednici. Opozicionari treba da vode promjene, smatra on, i pokažu građanima da su u politici zbog izgradnje boljeg društva a ne uhljebljenja.

Bojkot i otpor prije i poslije izbora ukoliko se ne obezbijedi ravnopravni uslovi ima puni smisao.

Komentarišući najave da bi parlamentarni izbori mogli biti zakazani za jesen, Radulović je kazao da je od datuma bitnije u kakvim će se uslovima oni održavati. On smatra da režim želi da se izbor održe što prije po postojećim uslovima.

„Sramno je što to podržavaju i sljedbenici Srđana Milića i saradnici režima. Sada kada se konsoliduje prava alternativa i artikuliše nezadovoljstvo građana nije vrijeme za izbore. U tim uslovima i odnosu snaga režim mora prihvatiti tehničku vladu sa ograničenim mandatom. Bojkot i otpor prije i poslije izbora ukoliko se ne obezbijedi ravnopravni uslovi ima puni smisao“, smatra on.

Galerija

Bonus video: